Kamis, Desember 31, 2009

IndoHogwarts Writing and Design Workshop



Bekerja sama dengan Penerbitan Sygma, Forum Indonesia Membaca dan Library@batavia

IndoHogwarts presents...
A Writing and Design Workshop : Do and Make it Fun!



What?

Workshop Writing and Design

Who?
Open for anyone!

When?
Minggu, 17 Januari 2010
Pukul 09.30 - 12.30 WIB

Where?
Musium Bank Mandiri
Jl. Stasiun Lapangan Stasiun No. 1 Jakarta Barat (seberang Stasiun dan terminal JakTrans Kota)



Pembicara antara lain :
1. Maaya Hiroshi (Penulis Novel Arquella)
2. Rani Iskandar (Penerbit Sygma)
3. Linda Liang (Dosen Universitas Binus / Admin IndoHogwarts)
4. Dessya Putri (Mahasiswi DKV Binus)

Selama Workshop peserta akan mendapatkan :
1. Snack
2. Sertifikat
3. CD berisi materi dari pembicara writing and design serta sebuah program Photoshop Portable)

Jumlah peserta dibatasi sebanyak 50 orang dikarenakan keterbatasan ruangan dan Wi-Fi pun tersedia bagi peserta yang ingin memakai internet menggunakan laptop pribadi. Bagi para peserta yang ingin langsung mempraktekkan Workshop penulisan dan desain dianjurkan untuk membawa laptop masing-masing, jika tidak mempunyai/membawa laptop selama workshop maka panitia kan menyediakan laptop yang dapat digunakan beberapa orang peserta sekaligus (tergantung jumlah peserta yang hadir).

HTM : Rp. 15.000,- (lima belas ribu rupiah)
Ditransfer ke :
Bank Mandiri : 1020004985575 a.n. Ardani Sri Handayani
Bank BCA : 5270671855 a.n. Presty Pramasiwi

Setelah pembayaran, peserta dapat menghubungi kontak dibawah ini untuk konfirmasi :

1. Iris (0818 0736 0373)
YM/email : shea.lilica@yahoo.com
facebook : misaki_crimson@yahoo.com

2. Thiwy (0856 9188 3610)
YM/email/facebook : thiwy_is_here@yahoo.com

Kegiatan Menulis dan Desain akan sangat berguna bagi siapa saja dimana saja, menulis esai, makalah, skripsi, novel, cerpen, FF, surat, laporan, dll. Sementara workshop desain akan sangat berguna untuk mereka yang ingin belajar menggunakan photoshop atau melatih kemampuan desain mereka dengan belajar hal-hal baru.

Bring your laptop, we got WI-FI!

Be There! :)



Ps : WE NEED YOUR HELP!
Go to this facebook page, dan klik "undang orang untuk datang" atau "invite people" lalu undang SEMUA teman facebookmu. Hehe XD


And YOU... Be THERE! XD

Selasa, Desember 29, 2009

Recha McFadden

She's a lady. A very beautiful lady. I created her. She so elegant and a very 'nice' serpent lady. I totally love her. She's like the first chara I ever made. I never wrote anything before and she was my first. She stays when everyone else dissapears. She stand tall when everyone get deleted. I love her so much.

My only problem is... I don't have a plot or a future plan for her (or any of my other original characters, in this case). So I just go with the flow, if anyone wants to play with her, I let them. I said yes. I never say no.

Untill she have this image on her : a bitch, a slut. I totally hate that.

I love her soooo much but what's wrong with these people? Why do they take her so 'easy'? Its not right! Its like I'm being hurt as well! I don't know if this is what u called 'blending' but it really hurt me to see my baby becoming a bitch like that. :(

Its a motherly feeling probably.

Recha, if ur a human....

Please don't kill me.

Minggu, Desember 27, 2009

If you find...

.... What ur looking for, would u be happy eventually?


I have a friend. He's a man, travelling around Java Island, trying to look for something. Something that he had but now its long gone. What is it? I don't know and I'm not sure if I want to know without loosing my temper. But whatever he's trying to find, I wish him good luck and I'm praying to God that he won't die before finally found what he's been looking for.

There are some people like that, actually leaving just to try and find what they had lost, some, they could only cry, weap, cursing cos of what they lost. Me? I don't even know if I have something to be lost. :)

My dear, u may not know me, and I may not know u that well. But our life has crossed and I think of u as a dear friend so I dare myself to ask this question : "If u finally found what ur looking for, will u finally be happy?"

Hope u won't die before u found what ur looking. :)

Sabtu, Desember 26, 2009

Sebuah pesan.

Kepada Saudara Nyuss, yang nama aslinya tidak saya ketahui tapi saya tahu dengan pasti bahwa anda masih berkeliaran di dunia networld, ol YM dengan identitas baru, mungkin masih bermain RP dengan chara baru yang tak dikenal, tapi yang jelas masih berhubungan dengan keluarga neraka generasi pertama (dari mana saya tahu? Silahkan mampir ke blog Sapu).

Kepada Saudara Nyuss, dengan sejujurnya saya berharap dengan sungguh-sungguh bahwa anda menganggap saya sebagai teman anda, tapi ternyata anda tidak menganggap saya demikian walaupun saya ingin sekali menjadi teman anda. Meskipun kita jarang chat dan setiap chat saya hanya menyusahkan anda saja dengan pertanyaan teknis yang sebenarnya bisa dengan mudah terpecahkan dengan mencari di google (maafkan saya yang menganggap anda sebagai google manusia), tapi saya sejujurnya sangat menikmati pembicaraan kita tentang hal-hal umum terutama tentang hobi kita yang kurang lebih sama yaitu menonton film dan tv series.

Sejujurnya saya sering bertanya-tanya apakah Saudara Nyuss yang tidak saya ketahui namanya ini masih sering mengunjungi blog saya yang isinya nyampah semua ini dan membacanya. Sejujurnya saya tersenyum ketika dia menagih postingan blog saya karena bosan di kantor karena saya merasa dia menghargai isi pemikiran saya yang kelewat sederhana ini.

Dan sejujurnya saya katakan bahwa saya iri kepada Sapu dan siapapun yang mempunyai alamat YM anda yang baru dan bisa bercengkrama dengan anda kapan pun mereka mau.

Saya. Iri.

Sekian dan terima kasih.

Kamis, Desember 24, 2009

What do you do when...

Ur bored, u wanna read some good books but u don't have any money to buy any? (Books, especially the good ones, is quite expensive)

Well, you go to www.indohogwarts.com, log in if ur already registered, go to the ff section and read anything and everything that Miss Praditta wrote.

Fucking awesome, I don't mind having some personal battle with mosquitoes in my house.

The mosquitoes are vicious!

Rabu, Desember 23, 2009

Is it so wrong to expect u to act nice to me?
Does some people thinks that 'nice' is the same as 'fake'?
Why am I expecting the impossible?
I should've just give up a long time a go.
A very dangerous Pandora's Box.
Someone reminded me to never open the box.
You should've reminded me earlier.

Senin, Desember 21, 2009

Once upon a time

Di sebuah kantor pemda di Kabupaten X, terdapatlah seorang ibu Kasubbid bahenol yang terkenal bangor dan berpakaian ketat, marilah kita panggil dia dengan sebutan ibu kasubbid X, dan seorang Kabid yang juga terkenal bangor, sebutlah Kabid X. Perlu diketahui bahwa posisi Kabid adalah membawahi Kasubbid.

Pada saat waktu menunjukkan pukul 15.40 WIB, para ibu-ibu berkumpul di mobil bapak sekretaris kantor pemda itu berhubung mereka bermaksud untuk menebeng di mobil bapak sekretaris karena rumah mereka searah semua. Ibu X agak terlambat sampai-sampai harus diklakson oleh supir bapak sekretaris. Ternyata ibu kasubbid X sedang meminta sisa snack rapat tadi siang kepada bapak Kabid X. Karena sisa banyak, dia mengambil sedus, untuk dibagikan seisi mobil yang akan menumpang di mobil bapak sekretaris.

Pada saat si ibu kasubbid X ini menaiki mobil, posisinya agak sulit karena si ibu X ini harus menaruh dusnya dulu di mobil baru ikut naik. Kabid X ini kemudian mencolek bagian vital (diantara dua kaki) si ibu kasubbid X ini! Salah seorang ibu-ibu di kantor pemda X itu menyaksikan kejadian itu dengan mata melotot dan tangan terkepal. Ia marah-marah kepada kabid X itu tapi dia sendiri tidak bisa berbuat apa-apa karena ibu kasubbid X itu tidak mengatakan apa-apa. Saya yang memperhatikan dari dalam mobil hanya bisa berkata "astaghfirullah" dan terdiam. Ikut memaki dalam hati sementara memandang sinis si ibu kasubbid X yanh ketika mobil sudah berjalan pergi hanya tertawa dan mengatakan bahwa 'untungnya' dia sedang menstruasi maka si kabid X ini tidak menyentuh organ pribadinya dia.

Bisa anda bayangkan perasaan saya mendengar suara tawa si ibu X sepanjang perjalanan?

Sepanjang jalan saya berkhayal, bagaimana kalau itu terjadi pada saya, ketika saya membayangkan berbagai reaksi yang (seharusnya) saya lakukan, saya teringat pada reaksi saya ketika berbagai pelecehan terjadi pada saya. Apa yang saya lakukan saat itu?


Its just another day at work.

Sabtu, Desember 19, 2009

3 in 1

Ini bukan cerita mengenai jockey 3 in 1 di Jakarta, melainkan tentang kebodohan gw menghilangkan 3 barang dalam 1 hari.
1. Digicam kantor. Hilang pada saat memfoto acara penutupan event pelatihan Kepala Desa yang baru diangkat beserta istri dan Sekretaris Desa yang baru aja diangkat PNS dimana gw adalah panitia event dan berusaha mengumpulkan uang untuk pergi ke Bandung. Gw taro di atas meja setelah selesai acara penutupan dan gw sibuk ngurusin pembagian uang transport untuk peserta istri kepala desa dan... Whush! Ilang! Gw lupa klo gw harusnya pegang kamera karna biasanya emang itu bukan tugas gw pegang kamera, biasanya gw bagian apapun yang berhubungan ama komputer dan ketika gw coba oper kamera ke yang biasa megang, dia malah nolak (mungkin males) dan kesimpulannya : hilang.
2. Flashdisk 1 GB gw. Pada saat otw pulang setelah insiden tidak menyenangkan itu, gw dapet sms dari Barley, wartawan dari JakartaGlobe yang ingin mewawancarai IndoHogwarts. Gw yang lagi numpang mobil orang kantor langsung turun (karena emang udah mesti turun) cari warnet terdekat dan mulai sibuk ngurusin interviewnya. (Btw, Lian yang jadinya ngurus interviewnya karena pas gw udah jelasin gimana IH berdiri, ni orang masih mau penjelasan lebih detail, lah, gw bukan pendiri IH mau lebih detail gimana cara?) Trus gw keingetan sama niat gw waktu hari-hari berbengong ria jadi panitia klo gw mau cari model blazer ama maxi dress buat jahit ntar di tukang jahit deket rumah. Pas lagi di warnet karena kebetulan gw lama banget di warnet nungguin Lian ngejawabin pertanyaan yang dikiriimin ke gw via email yang kemudian gw forward emailnya ke dia (and later I found out that she was on her way to Bandung, and I was like wtf?! Katanya ke TMII ambil berkas kuliah?!). Story goes, ada acara pawai yang ngelewatin jalanan berhubung tahun baru Islam dan gw jadi terdistract, apalagi gw juga membuang waktu dengan nonton video sambil tersibukkan oleh bawaan gw yang naujubile dah kek orang pindahan, long story short, gw baru inget pas lagi di mobil mau pulang (btw, itu warnet ada di kota, jarak pp kesana dari rumah gw itu 1 jam lebih dan dah malem pula pas gw inget) flashdisk gw masih nempel di komputer warnet itu. Berhubung itu flashdisk isinya ga ada yang penting, sizenya kecil, bukan punya bos gw yang isinya tesis dia dan bisa gawat klo ilang, gw di mobil masih bisa santai-santai aja.
3. Mukena dan headset bb gw. Mukena ketinggalan dan headset bb ketinggalan adalah murni kecerobohan gw. Padahal waktu gw lagi rapi2 gw dah ngecek isi tas tapi entah gimana masih aja ketinggalan. Bodoh kan? Untungnya orang hotel itu baik-baik semua, minimal klo misalnya kantong merah isi headset itu kebuang karna ga pada sadar apa isinya, paling ga mukena gw pasti disimpenin. Oh, well, untuk headset gw emang ga terlalu berharap. Ketemu syukur, ga juga gpp. Karena bb gw ngehang mulu klo dengerin lagu via headset and I'm not planning to ever sell any of my cell (I collected cellphone) so its really no biggy.

The point is :
I cannot believe my stupidness to be able to lost three item all in one day. And its a fine damn one!

I have to be more responsible to other people's stuff! (Punya orang.wajib untuk dapet perhatian lebih, punya diri ndiri mah bodo amat).

Like what I said to Uchan : asal bukan kepala gw yang ilang, yang lainnya masih bisa dibeli.

Rabu, Desember 16, 2009

Are you cool enough?

Definition of 'cool' : the opposite of warm; not so hot and not so cold; what inside the fridge; etc.

Well, you feel cool in the morning, hot in the day, and then cool again in the afternoon. But that's not what I'm going to talk about. No, no, no....

For some people at school, being cool means that you have to have an award for a couple of achievement; being the popular kid; wears lots of make up; being different and emo; active at sport; always smiling and cheerful; smart and the top of the class; the class joker; queen bee; dropdead gorgeous, totally rich; etc.

For some people in the crowd, cool means to stand out or probably to keep low, to wear a spesific clothing that defines ur community, to be a fashionista, to wear label clothing, to be modest and simple, to wears lots of colors, to be bulky, to be skinny, to have muscles, to have that preppy look, to be beautiful, etc.

For some people at work, cool means to become the boss, the easy going person, to be the gossiper, to have a second job, to be making loads of money, to have a car, to do the job that you love, etc.

For some people at the club, cool means, the DJ, the cool dancer, sexy clothing, label clothing, drinking and smoking, or not to drink yet smoke, to have an ons with some random drunk, to dance on top of the bar desk, hanging out with a lot of people, know 90% of the people who visit the club, mastercard, platinum membership, dropdead gorgeous, etc.

To be cool online : have an active account on every social networking online, to have as much online friends as possible till your account get suspended, to have a chat list full of friends from different online community, to always be online even if ur driving, have more followers than people you follow on twitter, have a fansite dedicated for you, to tweet a lot, to tweet less, to always update your facebook status, actually owning a facebook, updated blog, having more blog than one, etc.

Some people think its cool, some people think its just lame, I prefer to think that I'm cool. B-)

Selasa, Desember 15, 2009

Selfish

Definisi selfish atau dalam bahasa Indonesianya : egois. Tiap orang punya pendapatnya masing-masing tentang definisi egois ini dan meskipun di wikipedia ada arti dan definisi juga di KBBI tapi gw masukin opini gw aja untuk definisinya (berhubung gw di hape jadi ga bisa copas dari KBBI dan wiki).

Egois adalah mementingkan diri sendiri. Sifat karakteristik manusia yang katanya lebih mementingkan diri sendiri dan ga peduli tentang perasaan atau kondisi orang lain. Kata orang karakteristik ini lebih sering dimiliki oleh anak kecil maka dari itu kalau ada orang yang mempunyai kecenderungan untuk egois sering disebut kekanakkan.

Kenapa gw membahas tentang karakteristik ini? Karena seorang teman mengatakan bahwa gw seperti itu. Terus terang aja gw belum pernah dibilang kek gitu karena mungkin no one would bother to say that, tapi karena kebetulan kami berdua pernah bermasalah dia bilang masalah gw adalah gw tipe yang repot sama perasaan ndiri tapi ga peduli sama perasaan orang lain. Klo dalam bahasa umum dan dalam pengertian gw yang dangkal mungkin bisa dibilang gw ini egois ya? Lol!

Oh, yea gw agak shock karena dikatakan bahwa gw mempunyai sifat yang dimiliki oleh each and every person on this earth. Hey, I aint no saint. :) dan bisa saya pastikan siapapun yang kenal ama gw pasti bisa meyakinkan anda bahwa I aint no saint! Lol.

Tentu saja gw egois. Gw mengakui sifat gw ini. Menurut lo gw bakalan cari seribu alasan untuk menyangkal? Semua orang yang kenal gw tahu kalau gw orang yang ga pernah menyangkal tentang sifat jelek gw. Dan kejelekan gw yang lain adalah : I'm proud of my bad characters. Aneh ya? Keknya cuma gw doank yang bangga sama semua kejelekan yang gw miliki. Termasuk soal yang satu ini.

Gw adalah orang yang hanya mementingkan diri sendiri dan hanya tertawa pada kesulitan orang lain (terutama yang ga gw kenal) dan agak ga peduli dengan perasaan tu orang. Hahah I can see ur all nodding ur head. I am this kind of person dan buat gw its okay. So far gw belum pernah ngerasa harus berubah.

Gw ga bakalan pernah bisa merasakan perasaan orang lain karena yang paling tahu perasaan orang itu hanyalah dia sendiri. Disaat gw sedang ceria ketawa-ketawa dan orang lain curhat ke gw dengan sebegitu sedihnya ampe nangis-nangis I won't be able to feel it would I? I wouldn't understand ur feeling. Even if I am as upset as the other person, we still wouldn't feel the same cos we are different people with different ways of handling things. Boleh dibilang empati gw kurang menjurus ke minus tapi apakah itu salah? Menurut sebagian orang mungkin itu salah untuk tidak memiliki empati tapi menurut gw itu praktis.

Dari pada gw menghabiskan waktu untuk meratapi sebuah masalah yang sebenernya bukan masalah gw melainkan masalah orang lain? Mending juga gw musingin masalah gw ndiri.

Praktis kan?

I am not heartless. I'm just practical.

Senin, Desember 14, 2009

Do you have any?

Dreams, I mean.

Sesuatu yang disebut mimpi, cita-cita, keinginan, pandangan hidup jauh ke depan, dst. Its called dreams. Just watch a random pop culture Japan Drama and you'll see what I mean. I don't particularly like that kind of drama. At first it was fun, a new kind of drama for me other than mandarin drama and sinetron. But I find it boring after a while. Its ridiculously boring.

My friend (via ym chat) told me that I have no dreams. And she's right, of course. I have no problem having no dreams while some people think that I have no life without a dream. Does living your life just-like-that day by day be consider as zombie?

I know what I want, I want a computer set, a second battery for my bb, a new house at Bogor cos our house contract is soon to end, to move to another district while this district is divided (don't really know the English for Kabupaten), etc. And the list still go on. But does this all be consider as a dream? You tell me.

Is it cos I'm stuck that I have no dreams? I already have a job and I can afford anything I want as long as I save some money and of course the next thing to do in the normal human norm is to get married, have babies, have grandkids, retired and die. Its not something you can call a dream, right? Its just something you have to do in order to fulfil society's demand. Your parents demand, your co-workers demand, etc.

So how exactly do you have something called dream? I wonder.

If you know, would you please kindly tell me?

Via twitter would be great. *ditabok*

Senin, Desember 07, 2009

Words is not enough

Its never enough.

Words should be followed by action.
Action should be followed by movement.
Then change would come eventually.

Do you realize what you're doing? Just talking and saying those words without actually doing something. You know it would get you nowhere, but you keep doing it anyway, just to relieve your stress. You keep making promises, you keep making rules for your kids, don't do this, don't do that, but just before the kids eyes, you are the one who keeps violating your own rules!

You keep making promises, I'm going to diet, I wanna be thin, I will work hard at my office, I wanna raise, I wanna be a little chubbier cos I'm too thin, I'll find a decent job, cos I wanna be independent, I'm going overseas to study, I'm going to find myself an eligible bachelor, I'm going to go make a change for a clean government, I'm going to do this, I'm going to do that.

Yes, you said all that, but what do you do to make your wish come true?

Hey, we don't live in Cinderella land where some prince charming would come and save the day. No! In this real world, prince charming would come and create a new problem for us, not to solve our problems.

Just words in not enough. Its never enough.

You wanna get a job? Go find yourself some skills, try apply for jobs everywhere, don't be discourage because of entry level.
You wanna get skinny? Go search google to find a recommended healthy lifestyle, go shopping for veggies and fruit, enjoy your time with your friends/family and take a walk with them for your exercise.
You get chubbier? Sleep more, drink milk, get a new job.
You wanna have your ideal man? Get yourself socialized, find new people in different fields by joining a community with your share interest, get a course of your interest and you'll find new people and more option and choice.
You want your kids to obey the rule? Set an example and don't break the rules who you yourself made. If your kids break the rule, you'll yell at them like there's no tomorrow, but if you break the rule, you act like its just nothing. Do you know how annoying it is for the kids?!
You want to change the government to be a clean one? Don't just nagging about the stupid and corrupt government from the comfort of your own home and step outside and be an active watcher to the government.

There's so many things you can do to make it right. There's so many things you can do to make your wish come true.
But do you actually do it?

Words, my dear, is just not enough.Its never enough.

Jumat, Desember 04, 2009

Enough is enough

I got really tired last night, I decided to let go.

I'm a nice person, I really do. Just ask anyone around me and they'll say the same thing. I have to tell you that this is not narcisme nor self proclaiming but just to let you people know that I'm a nice person. Its hard for me to say 'no' even though I've been saying that all the time, its really difficult for me to witness bullying in progress, its really not appropriate for me to debate on useless things but in the end what we're debating have nothing to do with the issue. Its really annoying for me to see how these people doesn't consider me as a friend who needed respect for what I like and don't like.

So instead of an open war, I decided to just turn my back away and look the other way. I gave up.

Anyway, follow my twitter : www.twitter.com/rerechan =]

Kamis, Desember 03, 2009

Have you ever feels..

...Like you only want what is not there in front of your eyes? I mean, just this morning, my dad making me a delicious fried banana and I didn't eat it. Not that I don't want it, I mean I can smell the sweet scent of the mouth watering fried banana, but I didn't feel like eating. I know my dad would be disappointed every time I don't eat his cooking, I know I would if the person that I personally cook for don't eat my cooking.

Its just that... I don't want it. I don't feel like eating it. I feel like eating something that isn't there like bread or cereal not that warm, delicious, mouth watering fried banana! And it happens all the time! I always want something that isn't there! Usually when I skip delicious snacks in my house, I come looking for it when they're gone and finish. And again, this happens all the time!

I'm a little terrified if this thing would go on in my life in a different kind of subject. No longer food, but... Future spouse, perhaps? What if... I ignore this wonderful person in front of me, wanting for something more and isn't there, looking for some weakness and then come back and looking at him with a different perspective... Just right when he's already gone!

God, I feel so shitnetron...

Selasa, Desember 01, 2009

Random stuff (meaning get out if ur not interested.re)

Well hello there. Eid has come to an end (thank God, I can't munch another meat for another week!) And my blogger friends seems to be quite busy with their holiday (or is it exams) so even they didn't update their blog (blablabla excuses, excuses, excuses) but being randomly me, I'll update my blog now with unimportant updates.. =]

Ok, so I'm going 26 in 3 month and the questions of : when are u getting married? Soon will be a big hit. But what can I say? These people just don't know how to have fun. The hell with marriage, right now I have more important things to think about like, paying for my bb, paying for the plane ticket to Jogja, paying for gathnas and blazer, getting sponsors for my event, getting new shoes, handbag, and set of computers.

Damn why does it all involves money?! Gini nih yang udah gawe, pikirannya duit ke duit lagi.. Enaknya yang masih sekolah/kuliah cuma mikirin pe er ama ulangan.. (Dan dikejauhan terdengar: enaknya yang udah kerja ga usah mikirin peer ama ulangan, tinggal kerja trus dapet duit).

Haaaa... Manusia kapan ada puasnya sih?

Imo, justru struggling untuk mendapatkan apa yang kita mau itulah saat dimana kita paling merasa 'hidup'. Coba bayangin deh, seandainya kita bisa dapetin semua yang kita mau pada saat kita baru membayangkannya.. Tinggal tunggu mati aja itu mah, bosen amat idup kek gitu.

Just imagine.. A life full of emotion.. Or an emotionless life..

What do u prefer?

Random stuff (meaning get out if ur not interested.re)

Sabtu, November 28, 2009

Whassup World?

You know something? Sometimes i feel disconnected. I don't get what they're talking about but somehow i don't really want to know what they're talking about. I never think of myself as a diligent person, a good writer, a creative designer, etc. I am just someone who do it for fun, and somehow, tried to fit in at some point in the journey.

Oh, well. It was fun and all but i just don't have any interest about it anymore. Who would blame me? I know more than a few people who feel the same way as i am. But no biggy. I found a couple of great friends from it. I like em sooo much, i don't have a problem with their roaming conversation or weird behaviour and not so cut out with the way i think cos of the age gap and all. No problem at all. =]

Kamis, November 26, 2009

Interview My RP Characters

Rules
1) [s]Pick one of your FCs/OCs[/s]---CORET! Gue akan pilih tiga sekaligus!! >3
2) Fill in the questions/statements as if you were your FC/OC
3) Tag people at the end of the quiz
4) tag back people that tag you


I'll interview Lamanda Worthington (RIP) My Favorite chara. <3


1) What's your name?
Lamanda :3

2) Do you know why you were named that?
I don't know.


3) Are you single or taken?
Single.

4) Have any abilities or powers?
Lamanda collects eyeballs!

5) Stop being a Mary-sue.
My doll name is Marie, just  Marie, not Mary-sue!


6) Uh...if you were to get in a fight with a strong wrestler, do you think you'd win?
Why would anyone wants to hurt Lamanda? *hiks*

7) Riiiight... Have any family members?
My Parents and... Frap!

8) Oh? How about pets?
Lamanda have a couple of baby scorpions at home. :3

9) Cool, I guess. Tell me something that you don't like.
Lamanda don't like scary people...

10) Something that you do like?
My doll... and Frap!

11) Do you have any activities/hobbies that you like to do?
Lamanda like to play with Marie *points at the porcelain doll*

12) Have you ever hurt anyone in any way before?
Why would Lamanda hurt anyone? *shivers*

13) Ever... Killed anyone before?
*eyes getting bigger*

14) What kind of animal are you?
Lamanda want to be a doll!

15) Name your worst habits.
Lamanda don't have a bad habit at all!

16) Do you look up to anyone at all?
Frap!

17) Gay, straight, or bi?
What's a bi?

18) Do you go to school?
Lamanda want to stay home!

19) Ever wanna marry and have kids one day?
what's marriage?

20) Do you have any fangirls/fanboys?
Lamanda wants that candy!

21) What are you most afraid of?
Alone

22) What color is your hair?
Red.

23) Eyes?
Red. No, green! But Lamanda want red eyes!

24) What do you usually wear?
A dress.

25) What's your religion?
What?

26) Do you wish this quiz is over?
Yes. Lamanda want to play.

27) Well, it's still not over.
*yawn*

28) Anyways, where do you live?
Worthington palace.

29) What class are you? (Low class, middle class, high class)?
Ha?

30) How many friends do you have?
Frap!

31) If you could change anything about you, what would you change?
I want red eyes! And Frap!

33) What is your thoughts on pie?
Lamanda loves Pie!

34.) Alright. What's your favorite food?
Apple pie

35.) Favorite drink?
Sweet tea.

36.) What is your favorite place?
Near Frap.

37.) Least favorite?
Lamanda don't like scary people.

38.) Are you still wanting the quiz to end?
*nods*

Tagged from Sari. Oh, how much I miss Lamanda. =[

Goodbye

Goodbye sunshine.
Goodbye clouds.
Goodbye moonlight.
Goodbye stars.
Goodbye sky.

I just got myself a blackberry.

Wish me NOT get hit by a bus!! =]

Selasa, November 24, 2009

Thank God for Blackberry

People these days doesn't look up, nor straight ahead. They look down to their Blackberry.

Gimme one.

Rabu, November 18, 2009

Chocolate with dilema

So yesterday as i was heading back home from work, my route was to hitch hike one of my co-workers car and then ride another car to get home. This car is a public transportation called 'angkot' *halah, apaan sih*. Well, yesterday, as i was waiting for the angkot to go and drive since the driver is waiting waaay to long for another passanger to come and filled the angkot, suddenly i was craving for some chocolate! Silverqueen's chunky bar, to be exact! It's yummy! And my cell had no pulsa (what the hell is the english for pulsa?!)!

So i get out of the angkot, get in to a mini market (it was raining) and get myself a nice small piece of silverqueen's chunkybar (i was broke!). And i also get some pulsa (?) for my cellphone.

Anyway, long story short, i get inside a new angkot cos the old one is still waiting for passangers, there was this pretty lady inside wearing a peach hijab and a long brown dress (i kinda forget what its called). We trade looks with each other for a second, thin smile, then back with our own business. There was just the two of us in the car. I want to eat my chocolate so i opened it and munch it right away. Its manner to offer the other person who is not eating to share the food that we're eating and i was constantly looking at her, waiting for my mouth to spit out the offer (for the food). But in my head, this words just keep repeating :

"i so wanna share this with her. People used to share me a lot of food in the bus. But i don't know her! And this is awkward! But i have to offer her the chocolate! What am i gonna do?!"

Of course right now in your head u'll all be saying : 'Just offer her the chocolate!'

But i didn't.

I still feel regretful cos i didn't offer her the chocolate, though. :(

Selasa, November 17, 2009

Kimdonesia... :'(

You see, there was this cute girl, about my little sister age, a caucasian muallaf aussie who love indonesia named kimdonesia. I kinda fall in love with her (don't freak out! I mean it in a good way!) when i first saw her hijabi tutorial video's on youtube. Her video was kinda dorky but fun to watch cos she look so excited! At that time, i was loosing bit by bit of my faith and wondering why i'm wearing a hijab at the first place.

Watching her get all excited about her hijab get me excited as well. I imidiately subscribe her youtube video, check out her blog and add her facebook & twitter (about 6 month later, not a big fan of facebooks and twitter). Her and that cute egyptian girl who got engaged and probably already married by now so she never update her video's again.

Back to kimdonesia. She was a former christian turning islam and very proud and happy about it. She's also a big fan of indonesia (explain the nick name) cos she stayed in lampung when her mother remarried an indonesian guy. A lot of people really inspired by her passion, her funny sarcastic kinda way jokes, her proudness of islam and the love of life that she showed in each and every video. A fan even made her a website. Www.kimdonesia.com. Don't really know if its still working or not cos i never visit that website. Last time i visit was still under construction.

The story goes, i discovered that she's going through a lot of emotional troubles in the past few days. Her beloved dog dies, she got rejected from the university she's going after, she probably was going through some faith issue cos one of her twitter says that she's trying to reach and consulting with another muallaf just like her. Last but not least, she stated in her facebook that she wanted to take off her hijab in indonesian language (probably scared by the bashing of her other english speaking facebook friends, but no use cos her indonesian speaking facebook friends bash her anyway in a 'lebay' kinda way).

Her facebook was suspended by her right away. I was concerning about her so i try to show my support by twitter. I realized that she must've going through a hard time but the people just constantly bashing her, judging her, threatening with hell fire and such.

This happens a few days ago. Today, i open my blog and Ange from www.3beeta.blogspot.com (probably the wrong address but i'm writing this on my cell, edited later) said that kimdonesia has officially left islam for personal reason. I was surprised! I thought the furthest kim would go would only to take off her hijab and try to start over. Well, she does try to start over but on a different religion, or no religion at all.

The reason why i'm writing this is to let kimmy know that i really really like her not only because she was a proud muallaf but also because of her dorkyness, her cute sense of humour, unique view of the world, her loving attitude and just for being.. Kim. Even if she wasn't islam i would've still like her, but that was the reason i know a person name Kimdonesia in the internet world.

Kim, ur a strong girl. I hope whatever ur problems are, u won't give up to this harsh world that easy. Good luck on ur new journey. I wish u all the best in life.

Another day, another me.

I'll write this blog in english, thinking that most of my co-workers is lacking in english. Why? Coz i'm gonna talk about them, of course.

So the main topic of the day : my kind and smart boss. Kind cos he always know when i was short on money, he'll give me some even if its just 10k, and smart cos he knows what he's doing and know how to do it. I really admired my boss and have a very high respect towards him although, as a normal human being he's not perfect with a lot of fidelity case (which he shares his fidelity stories on many occasion).

I'm totally cool with that. I mean i have no intention on ruining his marriage by telling his wife about these stories, and its not my business anyway. That is, until, he finally set his eyes on me... I cannot believe my eyes! What the heck?! I thought he already know what kind of girl i am. I'm not one of the 'take out' girls that he usually date, and from working with him for the entire 4 years, he should've known!

Let me tell u something, my age maybe has reached the age of 25 but i am still pretty, good looking, smart enough to get any single, available, wife-less, childless, young, good looking, smart guy i want! I am not that desperate nor i am that poor to expect some money from him in any ways possible!

Oh, come on, dude! U have got to be kidding me!

Well, i am taking the adviced from my friends. Forget future good relationship! A no is a no!

Senin, November 16, 2009

Jadi ceritanya begini, pada suatu hari yang membosankan, gw memutuskan untuk cabut ke warnet daripada nongkrong dirumah mantengin sinetron langganan nyokap. As I was sitting in front of the computer, I got even more bored than ever. Gw berpikir di dalam otak gw yang sesederhana spongebob, betapa 'lame'nya hidup gw, cuma berkutat diantara kantor, rumah dan warnet. Its clear that i need a better social life than this.

Maka ceritanya mulailah gw mengeluhkan hal ini diplurk. Temen2 gw dengan baik hatinya menyarankan banyak hal yang sebenarnya cukup logis (untuk kebanyakan orang) tapi satu persatu semua saran itu gw pentalin. Persis kek Mikan kalo lagi di kasih tau! Lol! Peace, ah, Mik. (smirk)

Oh, well, gw ceritanya masih ga sadar diri tuh ya, ampe ketika gw lagi ngecek facebook, ternyata Frap ngomelin gw, ngomong kalo gw kebanyakan alesan. If i really wanna do something, just go ahead and do it! No excuses! And he's right! (thanx bro *hugs*)

After awhile, i started thinking. Karena setelah gw komplain, ngeluh kek gitu, the truth is, weekends gw abisin nginep dirumah temen di Depok, bercanda, ketawa ketiwi, and much more. Jadi masalahnya bukan dari jumlah teman atau apakah gw punya atau ga punya teman untuk menghabiskan waktu, toh temen yang gw kenal di inet rata2 jadi temen deket gw di real life juga. Kalaupun gw pengen menghabiskan waktu ber-social life, daripada ngenet waktu itu mendingan gw ngobrol ama temen2 gw di telpon atau sms sambil ngegaring bareng wkwk.

So I reckon its all a matter of choice. I choose to socialized via internet coz i thought its cheaper (well, apparently not if ur a frequent warnet visitor =="). Sebagai net addict, gw merasa membutuhkan berkomunikasi dengan temen2 gw via inet, apalagi waktu itu koneksi im3 lagi kacrut. Tapi gw bosan dengan internet dan gw ga menyadarinya, gw cuma merasa 'lame' aja gt, gaulnya di internet mulu sementara yang gw butuhkan saat itu bukanlah random chat by writing but a face to face chat, a little skinship, a good laugh. I think not having any internet connection at this current time is a good thing, make me realize a few things that i'm missing. :]

Selasa, November 10, 2009

Pilih!

Kantor gw punya dua orang linmas (atau satpamlah istilahnya), si A dan si B. Dua-duanya cowok, dan menurut pandangan mata gw yang udah kerja bareng keduanya selama setahun lebih, emang cocok jadi satpam. Satpam di lingkungan PNS (catet!) karena satpam sekelas satpam bank mah selain berbodi gede tapi juga ramah dan pinter, kalo ada yang baru dateng ditanyain urusannya apa dan dianterin ke teller atau CS bersangkutan. Linmas kantor gw? Hmph. Boro-boro.

Nah, si A ini orang pendek, agak bau badan, tukang molor, lemot (!), tapi rajin dan humble. Mau disuruh-suruh biarpun beresiko kalo nyuruh-nyuruh dia karena ujung-ujungnya salah mulu. Sementara si B juga pendek, cungkring, senga, jarang mau disuruh-suruh, kerjaannya main games di kompi mulu tapi ngaku2 (?) pinter (?). Serius! Tadi beberapa menit yang lalu gw denger dia ngomong kek gitu ke salah satu orang kantor (si C)!

Gw pengen ngakak! Tapi berhubung orangnya masih ada jadi gw tahan-tahanlah ya. Pas orangnya dah ga keliatan, gw tanya dah ke si C, "Mending mana? Lemot tapi rajin atau pinter tapi males?" Jawabnya, "Mending yang rajin atuh! Yang males mah ga guna," (kurang lebih begitulah jawabannya)

Dan gw setuju! Masih mending si A daripada si B. Lagian gw selalu pengen ngakak sama orang-orang yang ngaku pinter.. Justru kebodohan mereka disitu tuh! Entah ya penilaian gw rada subjektif atau ga karna basicly gw emang ga suka aja ama si B. Senga banget! Disuruh ama gw ga pernah mau mentang2 gw masih honor. Pret!

Senin, November 09, 2009

Me? I'm just fine.

So a little update, I'm planning on making a Workshop, a Writing Workshop. I got all figured out, just need to discuss some things with my members and coordinate the place and its all good. Let's just wish it all the best. In the mean while, I'm also planning on making some funding for my Workshop. Planning on making some Harry Potter's Butterbeer and Pumpkin Juice. Don't know if it'll taste good but I've collected all the recipe just need to actually make it. Wish me luck!

Anyway, gw menyesal ga masuk kantor hari ini. Berita buruk dateng bertubi-tubi non stop. Mulai dari berita kalau gw belom nyetak lampiran tunjangan kinerja yang menghasilkan tidak cairnya tunjangan kinerja hari ini, dapet sms dari si bos kalau PC Server yang biasa gw pake ternyata Innalillahi alias mati ga bisa idup, laptop masih di rumah sakit (tempat service). Satu-satunya hal bagus yang gw dapet hari ini adalah berhasil menghubungi pihak Musium Bank Mandiri buat pesen tempat dan dapet duit buat rapat juga berhasil tidur dan istirahat karena kaki gw sakit mampus gara-gara kemaren jalan keliling Plangi (Plaza Semanggi) setelah beli kado ultah Mida (yang kecepetan, btw). Gw jalan pake heels yang biasa gw pake ke kantor tapi tetep aja biarpun heelsnya rendah gw tetep ga biasa berhubung di kantor gw kebiasaan pake sendal jepit jadi itu sepatu biasanya nganggur aja gitu berdebu.

Lalu... Umm, gw pengen online ya dari tadi pagi, niat ke warnet buat menghabiskan waktu dan nyari2 resep Butterbeer dan Jus Labu buat jualan ntar tapi setelah dapet semuanya, yang tadinya niat ngerep dan ngecek update youtube sambil ngeblog jadi terganggu. Masalahnya gw bosen di warnet ini. Gw cepet capek klo di warnet. Masih mending kalau di rumah atau di kantor, bisa ditinggal-tinggal, kalau di warnet kan intens gitu. Mana gw juga nyalain YM lagi (biarpun impis) dan perasaan bosan itu bener-bener menjadi-jadi.

Besok banyak kerjaan, Anggaran 2010 harus di revisi, ngecek komputer kantor, ngeprint atau ngetik ulang lampiran tunjangan kinerja, minta supaya komputer dibenerin trus dipasangin simda... ah... setres gw ga ke kantor hari ini. Mana besok juga rapat untuk Workshop pula.. gimana nasib kalau PC-nya koit? Spidi cuma bisa nyambung ke satu komputer itu doank. --a

Racauan dan curhatan kosong ini has to stop right now! I'll update with a slightly better insight! *wave*

Minggu, November 08, 2009

The Bad Guy Behind The Bad Guy

Jadi kemarin gw nonton film ampe pagi. Maksud gw pagi bener2 ampe pagi subuh-subuh gitu. Ada banyak film bagus sih. XD Waktu itu gw sempet nonton film kek model G.I. Joe (yang menurut gw jelek tapi menurut Mikan dan Mida oke banget apalagi ada si Channing Tatum--whoever he is) dan model film yang ada hero and the villain. Nah, the villain ini biasanya punya organisasi atau apalah itu namanya dimana ada banyak orang yang bekerja buat dia dari balik komputer atau pegang senjata, siap untuk diserang dan dibom serta dibunuh tanpa ampun oleh 'the hero'. I was watching some other movie when suddenly I'm starting to think about G.I. Joe (anehnya, film itu tuh America's Sweetheart).

Oke, gw kepikiran tentang Film G.I. Joe kan tuh, dimana sang villain punya banyak banget anak buah yang pinter, jago fighting, hidup di dunia bawah air, siap bunuh orang kapan aja si bos nyuruh. Dan di belakang otak gw yang berpikir seadanya itu gw berpikir : anak buahnya villain yang terkenal ini dibayar berapa buat bunuh orang? Buat tinggal di sebuah kota bawah air kerja 24/7 non stop tanpa keluarga padahal tampangnya masih muda-muda gitu? Mereka dibayar berapa? Mereka dikasih keyakinan apa sama si villain ini kalau misalnya rencana jahatnya sukses? Bahwa mereka juga bakalan ikut sukses? Jadi bodyguard eksklusif?

Orang-orang yang kerja pada si villain dalam level rendah (yang pegang senjata, yang pegang komputer) ini bakalan dapet apa? Gajinya berapa? Kok mau-maunya bunuh orang tanpa alasan? Kok mau-maunya jaga sebuah gua di tengah-tengah benua antartika yang kosong dan beku? Kok mau-maunya tinggal di sebuah kota bawah laut di tengah-tengah benua antartika tanpa ada kontak sama keluarga--or further more, to make a family? I mean, what do they get, for helping the villain? To be doing the crap stuff? Untuk berdiri doank jaga pintu keluar masuk pegang pistol untuk kemudian ditembakin sama 'the hero'?

What is it with them?

Jumat, November 06, 2009

This is called "Arogansi"


 
I just simply cannot believe this guy. Apa sih yang dia banggain jadi polisi? Nyuap masuk sampe berpuluh-puluh juta. Begitu masuk, harus punya koneksi kuat biar ga ditempatin di daerah dan cepet naik pangkat. Biar ga rugi bandar, tilang secara resmi ga berlaku, suka cari-cari masalah biar uang tilang dan administrasi lainnya bisa ditilep dan dibagi-bagi. Lo kira gw ga tau semua ini? Hey, dude... Se-Indonesia juga tau!

Arogansi seperti ini... gw pikir 70-80% petugas polisi punya biarpun beberapa ga menonjolkan hal itu. Just to let you guys know, gw pikir kita-kita sebagai masyarakat sipil yang harus dilayani oleh pelayan masyarakat yang disebut sebagai polisi ini harus berdiri tegak. Jangan takut sama polisi kalau emang ga salah apa-apa. Belajar basic law supaya jangan ditipu sama polisi. Pakai rasionalitas kalau bicara sama mereka supaya jangan dibodoh-bodohi, jangan kalah ngomong sama mereka dan satu lagi : jangan mau bayar uang apapun ke polisi kalau emang ga masuk prosedur resmi.

Intinya : jangan mau direndahin, ditipu, dibodoh-bodohin sama polisi mentang-mentang mereka punya pistol, sel penjara dan semua bla-bla-bla lainnya. Ingat posisi mereka yang adalah pelayan masyarakat (yaitu anda dan saya). Kalau mereka mulai arogan dengan sikap berlebihan dan tidak sesuai prosedur, LAPORIN! Kekuatan media massa jaman sekarang ada di sisi kita, masyarakat sipil, bukan mereka! MERDEKA! (lho?)

Senin, November 02, 2009

Recommended Drama

So I'm following a couple of Korean Drama right now. Why Korean Drama? Coz it's fun, funny, full of ideas, interesting, nice clothing, cute cast, amazing camera angle, and the music is fantastic. Overall, it just fit my style of drama. Kunci dari drama-drama yang gw ikutin ini adalah episode pertama yang breathtaking! I really mean it! Setelah episode pertama, klo menurut gw ga menarik, selanjut-selanjutnya ga bakalan gw tonton lagi. Tapi kalau episode pertama aja udah sampe sesek nafas nontonnya, gw ga bakalan lepasin itu drama sampai selesai! Lebih oke lagi kalau semua episodenya udah selesai tayang jadi tinggal donlot aja sampai selesai trus ditonton sekaligus hehe. Tapi sayangnya beberapa drama yang gw ikutin saat ini masih tayang di Korea sana, jadi mesti sabar-sabar menunggu subnya. Salut dah buat para fansubber drama Korea! Klo gw punya duit gw kasih donasi deh!

Oh, well. Ada beberapa K-Drama yang sangat gw highly recommended (not in particular order) :

1. Shining Inheritance.


Ceritanya menurut gw cukup standar, cinta segitiga, anak orang kaya yang bandel, kaya mendadak miskin lalu mendadak kaya, ibu tiri yang kejam, bla bla bla. Tapi ada sesuatu yang menonjol di drama ini. Sesuatu itu ga cuma satu tapi banyak! Satu yang paling gw suka dari drama ini adalah values-nya.

Bagaimana seorang nenek yang mengingat masa lalunya yang kelam menampung dan menyangi para pekerjanya yang single parents dan sulit mendapat kerja karena berbagai alasan, bagaimana perjuangan si pemeran utama wanita yang melewati berbagai kesulitan tapi selalu bekerja keras tidak pernah mengharap lebih, tetap realistis tapi juga tidak pernah menadahkan tangan, bagaimana seorang cucu yang keras kepala masih bisa menghormati neneknya yang seorang kepala keluarga, berjuang mendapatkan pengakuannya, bagaimana seorang laki-laki bisa menyerahkan cintanya dengan elegan (Oppa~ Aku masih tak rela!!), bagaimana kasih sayang seorang kakak terhadap adiknya yang autis (beneran sakit autis) dan lain sebagainya. Bener-bener full of values dari drama 28 episode ini.

Untuk episode pertamanya? Breathtaking. Just absolutely breathtaking. You have to check it out.

2. Queen Seon Deok.


Drama historical (yang tidak terlalu historical--karena gw keseringan nonton film historical Cina yang tiada duanya dalam hal detail) ini, mengisahkan tentang kutukan putri kembar dan seorang Selir kejam nan jenius dan ambisius bernama Mishil. Terus terang aja gw cukup surprise pas nonton ini. Klo biasanya tokoh protagonis adalah tokoh yang paling keren dalam sebuah dorama, kali ini justru kebalikannya. Sejak episode pertama, gw udah terpesona sama tokoh antagonisnya, justru... Mishil. She's like the ultimate villain! Gila, gerak geriknya, bibirnya yang jarang senyum, gerakannya yang terjaga, auranya... pokoknya jahat banget! Tapi masih anggun.

Malah kalau diperhatiin waktu tayang diantara pemeran utama protagonisnya yaitu Deokman dan Mishil yang jelas-jelas antagonis, waktu tayangnya lebih banyak Mishil. Pemeran utamanya sendiri baru keluar setelah 4-6 episode berlangsung (kalau ga salah) dan gw jatuh cinta sama pemeran Deokman cilik. Sumpah dia keren mampus tu aktris cilik! Kalau ada satu yang gw cinta banget dalam drama Korea, itu pasti akting para castnya. Mantap! Chaego! (The best!.red)

Episode pertamanya? Kalau ga sampe 'captivated' by Mishil... I really have no idea what your senses are.

3. You're Beautiful


I have to admit, saat pertama kali liat poster promosi drama ini, pikiran gw pasti sama dengan pikiran kalian semua : apaan sih? Buset lebai amat! Tapi karena didorong rasa iseng melihat ratingnya yang lumayan tinggi, gw jadi penasaran trus donlot episode pertamanya. Harap diingat gw baru donlot dan nonton episode pertamanya doank. Gw penasaran mampus sama episode keduanya tapi berdasarkan pengalaman gw, justru lebih seru kalau dalam sehari cuma nonton beberapa drama secara random dan hanya satu episode per hari (selain karena memang speed donlot gw ga dewa-dewa amat).

I thought it would be cheesy (norak.red) dan ga bagus, standar, dst. Tapi setelah gw nonton episode pertamanya ternyata... kocaaaaaaaaaakkkk!!!! Ampun dah kocak dan refreshing! Apalagi angle-angle kamera sama efek-efeknya yang biarpun sederhana tapi 'nendang' banget. Kalau kata Pain (temen plurk) mah, drama ini kombinasi dari Coffee Prince sama BOF and I cannot say anything that is more precise than that. Totally! Kalau kalian termasuk penggemar drama dengan genre seperti itu, this is the drama for you.

Dilanjut lagi nanti kalau sedang mood. =]

sleepy head

i admit my stupidity. i shouldn't have slept at 2 AM this morning when i knew its monday, its payday, its gonna be a busy day. right now my head is so heavy and i really need to rest my eyes for AT LEAST 10 minute.

i met this nice old lady at the bus this morning. i mean, she was nice and everything and she's even working in the same workfield as i do, meaning we both wear the same uniform. but the problem is : she would talk non stop! ignoring the fact that i was yawning for every 5 minute. to make things a little more burdensome, she told me to sleep if i was sleepy. my manners told me to keep my eyes wide open. i really have no idea why cubung like to have the stranger conversations on the bus/train with (of course) strangers cos i'd rather sleep or listen to some music or the voices inside my head, chatting with myself (i don't think i'm crazy, yet).

well, anyway, while chatting with the nice old lady, my mind was wandering everywhere (unpolite, i know) and suddenly i have this urge to buy a house. i haven't talk to my sist and parents about this but i'm sure they'll all agree on me. we need another house.

i'm thinking bogor. =]

Kamis, Oktober 29, 2009

Netizens

Netizens, gw denger istilah ini cukup sering akhir-akhir ini. Terutama setelah gw mulai aktif dengan hal-hal yang berbau Korean Entertainment. Pucaknya adalah ketika seorang artis kelahiran Amerika yang terusir dari Korea karena amukan para netizens.

Exactly what is netizen? Berdasarkan Wikipedia, hasil inilah yang keluar :
A Netizen (a portmanteau of Internet and citizen) or cybercitizen is a person actively involved in online communities.

neitzan can use the Internet to engage in activities of extended social groups, such as giving and receiving viewpoints, furnishing information, fostering the Internet as an intellectual and a social resource, and making choices for the self-assembled communities. Generally, a netizen can be any user of the worldwide, unstructured forums of the Internet. The word netizen itself was coined by Michael Hauben.[1][2]

Generally, Netizens are Internet users who utilize the networks from their home, workplace, or school (among other places). Netizens try to be conducive to the Internet's use and growth. Netizens, who use and know about the network of networks, usually have a self-imposed responsibility to make certain that it is improved in its development while encouraging free speech and open access.


Okeh, kalau menurut artian dari sudut pandang gw yang bahasa Inggrisnya terbatas, di artian wikipedia itu arti dari netizen adalah penduduk dunia maya yang terlibat aktif dalam komunitas online. Mereka menggunakan internet untuk melakukan aktifitas dalam kelompok sosial, seperti memberi dan menerima pendapat, menyebarkan informasi, dst. Secara umum, seorang netizen bisa jadi siapapun di dunia ini, forum-forum yang tidak terstruktur di Internet. Netizens adalah pengguna internet yang memanfaatkan jaringan dari rumah, kantor atau sekolah (selain dari tempat-tempat lain).

Sisanya, gw rasa kalian bisa baca sendiri. Simple English would do you justice. (smirk)

Anyway, Kalau dilihat dari arti netizen sendiri, doesn't it remind you of someone? Like, yourself, for instance. Gw mengakui kalau gw adalah netizen dalam artian pengguna internet aktif, penduduk anonim di dunia maya, menggunakan blog ini untuk menyebarkan informasi dan mengungkapkan pendapat gw tentang apa pun, siapa pun dan kapan pun. Alasan kenapa gw sering lost kalau temen-temen gw dah mulai menggunakan term netizen adalah karena mereka mengungkapkan term ini sebagai pihak ketiga. Like it's just someone we don't know from a far far away land. Hey, you and I are netizens too! Internet tidak terbatas ruang dan waktu, penduduknya semakin bertambah bahkan tanpa melihat jumlah penduduk dunia karena setiap individu bisa membuat akun anonim sampai 10 buah (yang berbeda-beda) sekaligus dan semuanya aktif di forum masing-masing.

Netizen mendapat perhatian di setiap negara maju dan berkembang, terutama berkembang dalam hal kesadaran free speech (kebebasan berbicara) dan jaringan internetnya sendiri sudah tersebar luas dan tersosialisasikan dengan baik. Kadar perhatiannya tergantung dari kesadaran masing-masing, of course. Banyak kok yang gw lihat mengungkapkan pendapatnya tentang politik, entertainment, agama, dan lain lain dalam bentuk racauan di video youtube atau blogs dan forum yang tersebar dimana-mana. Tapi, yang akan gw sorot sekarang ini adalah para netizens Korea.

A plurk friend, shared a link, telling theory's of to why Korean's Netizens could be so mean, that they could even encourage a person (this actually happen--a lot) to commit suicide, ending someone's career, throwing an upcoming artist to get out of Korea, or even... creating a wave of fans for a group of boyband/girlband/artist from all over the world (I'm talking a positive impact of this). The article telling us that the reason why Korean people are a harsh netizens is because of their unhappy childhood where opinions and free speech is blocked from so many direction. I'm sure the generation before me feels the extreme of this condition, but on the other hand, I feel that the future generation would feel a little bit more freedom in terms of free speech. Hey, sekarang udah jaman apa?

Tapi, in my honest opinion, gw merasa bahwa para netizen Korea, menjadi orang-orang yang mengagungkan kebebasan berpendapat di internet dan ternyata, pendapat mereka sangat berarti, pendapat mereka didengar, penting, urgent, membuat dampak nyata! Netizens dengan akun anonim mereka tiba-tiba menjadi penting! Poll di internet ditayangkan dan diberitakan di media elektronik, hell yeah, berita menyimpang di internet bahkan bisa menghancurkan hidup dan karir seseorang di dunia nyata.

Dari sisi si artis/politikus/tokoh publik yang sedang naik dan butuh feedback tentang seberapa populer mereka, bisa mendapatkannya dari internet. Mereka bisa melihat pendapat publik tentang akting/musik mereka, image mereka secara keseluruhan, interaksi langsung dengan penggemar tanpa jadi gepeng atau biru2 karena dicubitin, memberikan entertainment langsung seperti musisi IU yang memasang video dirinya yang bermain lagu-lagu barat secara akustik live di webpage resminya, dan tentu saja, mempromosikan hasil karyanya seperti lagu atau akting, dan lain sebagainya.

Freedom of speech di internet knows no boundaries, tidak ada pembatas. Semua orang bebas berbicara dari segala umur, jenis kelamin, pekerjaan, di segala tempat di dunia. Masalah terjadi ketika para netizen ini mulai menganggap bahwa orang yang mereka kritik itu adalah mesin tak berhati alias komputer lagi. Kadang ini suka terjadi dan terus terang gw juga suka mengalami hal ini ketika awal-awal gw kenal internet. Kadang gw suka ga sadar kalau orang yang gw ajak bicara di sisi lain internet ini, adalah sesama manusia yang punya perasaan, bukannya komputer yang ada di depan hidung gw.

Komentar-komentar tidak bertanggungjawab yang ditinggalkan para anti-fans, bisa membuat para artis tertekan, bahkan beberapa sampai bunuh diri saking stressnya (meskipun gw menyalahkan pada lemahnya mental mereka karena toh, itu kan cuma dunia maya, kalaupun impactnya sampai ke dunia nyata, harusnya masih bisa diselesaikan secara baik-baik karena, imo, ga ada masalah yang ga bisa diselesaikan). Para netizen yang melontarkan komentar super kejam ini pun biasanya cuma para pelajar yang bosan atau para pekerja yang kurang kerjaan dan biasanya ga punya personal life makanya ribet banget gangguin personal life orang lain (IMO).

Oh, well, anyway, this is my opinion on netizens. Sekian dan terima kasih. :)

Senin, Oktober 26, 2009

Facebook


It's like THE question.


Terus terang aja gw bukan pengguna aktif Facebook. Buat gw facebook agak membosankan biarpun praktis untuk menyebarkan berita dan bernarsis-narsis ria saling menge-tag foto dan keep contact sama temen lama. Berhubung gw lebih aktif di plurk dan gw kurang suka main games di facebook makanya gw ga gitu peduli sama akun facebook gw, kecuali ketika orang kantor gw mulai ngeledekin status facebook gw, sih. --a

For general reasons, I LOVE FACEBOOK! Why? Because... berkat iklan facebook yang gencar di tipi (sebenernya itu facebook cuma numpang beken lewat iklan hape dan operator hape), sampe akhirnya ada semacam stigma di antara kalangan 'tua' bahwa 'ngenet=facebook-an' dan 'ga gaul klo ga punya facebook' segala macem, maka penggunaan internet pun semakin meluas. Seiring dengan harga laptop yang semakin murah, internet yang semakin accessible, hot spot gratisan dimana-mana (disekolahan, kampus, kantor, mall, coffeeshop sampe dunkin donut dan bentar lagi McD--mungkin), pilihan ISP yang jauh lebih terjangkau, IMO, semuanya berkat facebook. Tepatnya, berkat facebook yang telah menyadarkan kaum 'tua' tentang betapa pentingnya koneksi internet itu.

Selama ini internet identik dengan kaum 'muda', dimana mereka menggunakan internet untuk main game online, friendster-an, mirc-an, kaskus-an, chatting di YM, cari tugas sekolah/kampus, sementara para kaum 'tua' hanya menonton di samping, mikir kalo internet itu hanya untuk kaum 'muda' dan rada ga penting juga bagi mereka untuk menguasai internet atau menikmati penggunaan internet di rumah atau memaksimalkan penggunaan hape masing-masing yang memang udah canggih sampai bisa dipakai internetan. TAPI, berkat facebook yang 'reconnecting people', para kaum 'tua' seperti menemukan kesenangan baru, tersendiri di internet. Mereka ketemu dan reunian dengan teman-teman masa lalu, saling berhubungan intens dengan saudara yang berada di pulau/benua lain, bermain games di applikasi facebook yang beragam, sharing foto bersama teman dan saudara, tepatnya, they (kaum tua) feel what we (kaum muda) feels.

Berkat facebook, para 'kaum tua' semakin terbiasa dengan internet, memudahkan 'kaum muda' dalam menggunakan internet karena tersosialisasikannya dengan baik penggunaan internet, maka gw merasakan internet (paling ga di kota-kota besar) sudah menjadi salah satu fasilitas esensial seperti pentingnya komputer di rumah. Ada komputer keknya ga afdol klo ga ada internet, minimal ada opera mini di hape biar apdet facebook-lah minimal.

Tapi yah, setiap ada efek positif, selalu ada efek negatif. Untuk saat ini efek negatif ini ga terlalu terasa tapi cukup 'mengena' di kalangan 'kaum muda'. Mereka jadi berantem sama bonyoknya tentang siapa yang pake komputernya duluan karena yang muda pengen main, yang tua pengen facebook-an. LOL!

Rabu, Oktober 21, 2009

I just started smoking



No, not really. I just found that this cigarette package is quite cute. XD

Rabu, Oktober 14, 2009

yet another mistake

So yeah... I just made a huge mistake that I really regret in my work. I mean, I do really regret it and the part that make me regret it the most is cos I don't get yelled at because of it. My boss[es] doesn't give me a hard time because of it.

Jadi awalnya saya harus mendata anggaran awal tahun di simda, tapi dikarenakan kemalasan saya, anggaran yang selalu berubah, waktu yang udah mepet, banyaknya data yang harus dientri, saya menyatakan diri ga sanggup dan akhirnya anggaran kantor saya dibuat secara manual biarpun dari pihak yang berwenang sudah menyatakan bahwa mereka mengharapkan anggaran tahun ini dikeluarkan dari simda, dan itu termasuk hardcopynya bukan cuma softcopynya. Karena keculunan saya, saya menganggap bahwa hard copy kurang diperlukan hingga membuat saya mengentri data anggaran dengan seadanya alias asal-asalan.

Dan sekarang.. yea, I regret it very much. Saat perubahan anggaran menuntut anggaran keluaran simda sementara anggaran yang nemplok di simda itu keliatan banget dibuat asal-asalannya. Di situasi seperti ini, normalnya seorang atasan akan memarahi bawahannya yang pemalas karena kerja kok asal-asalan, tapi berhubung di pemda kesalahan seperti ini seperti [terlalu] sering terjadi, atasan saya tidak memarahi saya, melainkan memutuskan untuk menyuruh saya mengerjakan hardcopy hasil kerja asal-asalan saya supaya bisa dilihat dengan 'pihak yang berwenang yang nantinya cuma akan berdecak dan mengerutkan kening' hari senin nanti karena saya dah bilang mau pulang hari ini yang notabene hari rabu dan audisi perubahan anggaran sedang dilaksanakan hari ini.

Why do I regret it very much? Cos no one yelled at me, that's why. I don't know why but my boss[es] doesn't yell at me when I do mistakes, they think that the shame from doing those mistakes is enough to punish my conscious, which they are right. If I got yelled at, I wouldn't feel this guilty to tell you the truth. I never took my mistakes lightly. It's all my mistakes and I really regret it. I'd do anything to fix this, including delaying my departure home. But, my generous boss said that I can leave home today and made the hard copy at monday. It's really something....

Espscially cos I know that my boss is not on a business trip today.

Senin, Oktober 12, 2009

arts and students

New day, new entry. Sebenarnya gw males isi blog tapi klo lagi weekend di rumah ga ada kerjaan bawaannya pengen ngenet aja makanya gw bikin entri blog ini di rumah pas weekend biarpun post entri ini di hari senin setelah gw ketemu dengan net kantor. =D

Oh, well, siang ini saat gw sedang menonton acara tipi (insert di transtv) yang menampilkan artis dan tatto, Giring Nidji stated that, "[...] tatto kan seni ya, namanya juga seniman [...]" And then it hit me. Gw keingetan tiba-tiba dengan anak-anak IKJ, mahasiswa jurusan seni yang merasa 'wajib' untuk memanjangkan rambut, digimbal, di-tatto, kuku kelingking (atau semuanya sekalian) dipanjangin sampe melengkung, jenggotan, kutuan, dsb. Itu semua katanya karena mereka 'seniman'. Yea, right.

Apa coba hubungannya antara seni dan rambut gimbal ga pernah dicuci? Apa coba hubungannya seni dengan kumis jenggot panjang berantakan sama muka kucel kek ga pernah mandi dan cukuran seumur-umur? 'Mengekspresikan diri' katanya? Atau cuma rebellation dari peraturan nyokap yang mengukung di rumah yang ngebawel suruh potong rambut, gunting kuku dan cukur jenggot? Ha! Very funny.

Jika anda adalah seorang mahasiswa seni jurusan seni rupa yang memfokuskan diri pada pembuatan patung atau lukisan, i don't think your beird would do you any good except if you want to use your long beird as a paint brush for your paintings. Jika anda mahasiswa seni musik, i don't think your unwashed face would do you any good in dancing, singing or creating music except the uneasy feeling of itchyness all over your body and that awefull oily face too.

Orang mempresentasikan diri dengan cara yang berbeda-beda. Jika mahasiswa seni memilih untuk mengekspresikan diri dengan cara memanjangkan rambut, menumbuhkan jenggot dan kumis (serta bulu ketek) liar, tampil kucel and the kumel dengan baju gombrong robek-robek, itu mah terserah aja tapi jangan mengatasnamakan 'pengekspresian seniman'. Kenapa? Karena seniman itu adalah orang yang mendalami seni. Seni sendiri ga ada hubungannya sama sekali dengan 'jorok'. Aduh plis deh. Coba liat dunk seniman asli yang ada di Eropa, Amerika atau negara Asia lainnya, mereka semua pake baju rapi, rambut kalaupun gondrong tapi masih rapi dan in reality, setelah anda lulus dari jurusan seni itu... dunia kerja menuntut anda untuk 'merapikan' diri. Bahkan dunia advertising dan broadcasting yang rata-rata membebaskan para pekerjanya untuk tetep gondrong dengan kumis dan jenggot pun tetep aja memberlakukan rules 'bebas, rapi'. Siapa yang mau kerja sama orang yang kucel and the kumel lagian?

Gw sebenernya menanti-nantikan adanya orang yang tampil di depan gw dengan pakaian yang rapi, rambut pendek, kuku pendek normal, ga wangi juga ga apa-apa tapi mengatakan kalau dirinya adalah mahasiswa seni dengan pembawaan diri yang pede. It just would seem... different than the 'normal image' of an art student.

Gw bukan mahasiswa seni, gw bahkan ga gitu ngerti tentang what is so called 'art' by some people. But i do know 1 thing : being an artist doesn't necessarily means having tattoo, ripped clothing, unwashed long hair, dirty long curvy nails, and oily faces. Being an artist student doesn't always mean to look like a poor market preman. LOL.

Rabu, Oktober 07, 2009

Current Mood

Mood: Datar. Bosan.

NW: Pengen bikin chara baru dan update lagi sama IH. Kebetulan selain itu gw juga lagi getol donlot variety showsnya SuJu dan idol-idol Korea lainnya di youtube, IDWS, LJ, pokoknya dimana aja deh... Sebenernya bukan apa-apa tapi pada dasarnya gw demen variety show Korea tapi yang biasanya akan di sub bahasa Inggris cuma acara yang ada idol mereka doank wkwk. XD Oh, dan beberapa drama Korea, Jepang dan Amrik. Biasanya sebelum tidur gw siapin 4-6 donlotan drama untuk disimpen dan ditonton pas weekend nganggur ga ada inet di rumah. Oh ya.. tagihan Halo gw bengkak lagi bulan ini.. Such a surprise. Ha!

RW: Harusnya kerja, tapi males (ketularan si Bos) dan yang paling penting lagi... I WANT MY MONEY!!

Wish:
1. Dapet duit buat bayar flash sekitar bulan ini atau bulan depan.
2. Dapet duit buat bayar utang ke adek gw.
3. Dapet duit buat beli hape yang udah lama tertunda.
4. Cepet diangkat PNS secara resmi (karena gw butuh duitnya nih).
5. Cepetan cair duitnya!!!
6. Ngumpul sama Ayu n genk sambil nonton dorama lagi dan ngegosip. -_-

Song: La Cha Ta - F(x) *I can't get it out of my head!*

Selasa, Oktober 06, 2009

Some thoughts

Jadi mari kita mulai dengan chronicles-nya. Awalnya gw sedang bersiap-siap akan tidur ketika. seperti biasa, gw mulai berlama-lama mengundur waktu tidur (seperti biasa juga) dengan cara membuka-buka plurk dan blogger dari hape. Ketika melihat beberapa temen blogger gw udah mengupdate blognya gw jadi excited kan tuh? Pas gw baca blognya gw jadi ter-trigger untuk membuat blog juga. Jadilah gw yang sekarang sudah akan siap-siap tidur pukul 23.40 WIB malah menyalakan kembali laptop untuk membuat entry geje ini.

So what I was meaning to pour in this blog is about 'alay'. Topik yang udah ngalur ngidul geje di plurk sejak entah kapan. So this 'alay' thingie... Everyone has their own opinion about it. Secara literally atau harfiah, 'alay' oleh sebagian orang dianggap seperti rumput alay-alay atau rumput liar... (jangan tanya artinya darimana karena ini cuma tiba-tiba kepikiran aja di otak gw alias ga ada sumber relevan) dimana oleh sebagian (besar) publik dianggap sebagai istilah yang paling pas untuk menyebut orang-orang sebagai kampungan atau norak atau ga up to date. Bener ga? Bener ga? Oh, well... Ini cuma pendapat gw aja sih.

Untuk bahasan yang paling merujuk orang kepada penggunaan kata 'alay' biasanya ditujukan pada orang-orang yang menulis dengan menggunakan sticky caps alias huruf yang kapital digabung dengan huruf biasa dan nomor untuk membentuk satu kata atau satu kalimat. Biasa menyebar di status jaringan sosial internet seperti facebook, plurk, friendster, dst dan ga jarang bikin orang langsung sensi karena ga ngerti itu tulisan ajaibnya ampun-ampunan.

Itu untuk akhir-akhir ini lho, tapi ga jarang orang merujuk kata 'alay' untuk orang-orang yang gayanya ga mainstream (atau justru terlalu mainstream, sesuai selera masing-masing), pake baju terlalu 'dangdut' misalnya atau emang pembawaannya rada hiperaktif atau rada gaptek atau penggemar musik slow Indonesia kek (ST12 yang lagi booming itu) atau... yah, macem-macem sih, tapi rata-rata kek gitu. Which in my honest opinion is : who are you to judge someone is 'norak', 'kampungan', atau istilah jaman sekarangnya : 'alay'?

Mari kita bahas sedikit tentang kategori alay ini :
1. Penggunaan sticky caps (istilah yang gw langsung familiar setelah join HPI *meskipun dah ga aktif lagi sekarang*)
Okelah, emang sih tulisannya sama sekali ga bisa kebaca tapi terus terang aja, ini tren bukan barang baru. Dari sejak gw masih SMA/SMP gaya tulis sticky caps ini udah beredar dan menurut pendapat sebagian (besar) orang, gaya tulis kek gini tuh lucu, imut, ga biasa, kreatif, dst. Apalagi menurut pendapat temen-temen gw yang rata-rata emang masih pada sekolah, ABG, pengen nunjukin kekreatifan masing-masing. Sejujurnya waktu pertama kali gw punya hape gw pengen bisa nulis kek sticky caps gitu karena emang trennya waktu itu kek gitu. Ga ada yang ngomong klo itu tuh 'alay' atau yang macem-macem kek gitu karena emang itu cuma beredar diantara kita-kita aja yang emang masih teenagers. Percobaan pertama gw adalah mencoba menamai temen-temen gw di phonebook hape pake gaya sticky caps... baru di 2 orang pertama gw langsung gagal. Ide gw abis. Mentok. Nama-nama yang ada di hape gw semuanya normal. Terus terang aja waktu itu gw justru ngerasa 'norak' lho karena ga bisa ikut-ikutan temen gw yang rata-rata gayanya kreatif abis bisa nulis sticky caps kek gitu. Rasanya otak gw ga nyampe buat ikutan sticky caps... LOL.

Well, my point is... rata-rata yang membuat sticky caps ini adalah para ABG atau yang ngerasa masih berjiwa ABG dan menyebar di kalangan mereka yang nyaman dengan sticky caps ini. Kalau ga ngerti, yaudah cuekin aja tulisannya. Buat apa lo semua koar-koar "alay, alay" sementara lo sendiri belum tentu tulisannya udah EYD.

2. Pakaian atau gaya yang sedikit 'ngotot' dalam lifestyle (maksudnya baju atau apa pun itu yang ikutan mainstream atau justru ga ikutan mainstream sama sekali).
In my honest opinion, it's all just a matter of taste. Kalau lo emang ga suka sama style pakaiannya seseorang atau selera musiknya, yang katanya sok barat-lah, sok melayu-lah, sok jepang-lah, sok korea-lah, sok hip hop, sok dangdut... sama sekali ga ada abisnya. Karena itu semua balik lagi ke selera masing-masing. Kalau temen lo emang suka sama lagu ST12, ngapain lo jadi sensi? Nyaris 75% penduduk Indonesia suka sama lagu-lagunya ST12 atau kangen band, buktinya album mereka laku keras baik yang resmi maupun ga resmi (alias bajakan). Don't judge people by their looks. Tampang mereka emang bukan model blasteran super ganteng tapi apa itu berarti lo tiba-tiba jadi 'sok kota' dengan mengatakan bahwa mereka band 'alay'? Masalah pakaian juga, just because some people have different taste, doesn't make them 'less' than you. Mungkin karena mereka emang ga bisa memadupadankan warna, bentuk jahitan baju dengan potongan badan, atau mungkin karena korban fashion, pengen gaya tapi seadanya. Apapun alasannya, hanya karena orang ga cocok seleranya dengan LO, doesn't make them any less than YOU!

3. Ini bikin gw kasian sekaligus sensi. Tentang kegaptekan beberapa orang lantas mereka dicap 'alay' oleh mereka yang udah ngerti atau emang kehidupan sehari-harinya berkutat di sekitar internet atau emang hobinya make gadget. Kenapa kasian? Soalnya mereka-mereka ini yang baru-baru ini belajar internet, rame-rame bikin facebook, tiba-tiba nabung buat beli gadget yang fungsinya aja ga tau tapi karena temen-temennya pada rame ngomongin tiba-tiba jadi pengen... mereka-mereka ini bukannya 'norak' (for some people to say it) tapi mereka ingin bisa. Ingin belajar, ingin bisa ngobrolin hal-hal yang sama kek temen-temennya yang lain. Kalaupun mereka ga pengen ya... berarti mereka emang ga tertarik aja. What I'm trying to say here is... just cos they are in the process of learning, doesn't give you the right to underestimate them. Just give them some time to learn the basics and they'll surprisingly (probably) going to turned out to be better than you. Dan kenapa gw sensi : yah, karena pada dasarnya gw ga punya kesabaran untuk ngajarin orang-orang tentang apapun. LOL.

So the bottom line is... just because some people have different interest than you, doesn't give you any RIGHT to judge, underestimate, or even to say... that they are 'alay'.

Sekian dan terima kasih. :)

Jumat, Oktober 02, 2009

50 Universal Truths About Men

1. Why should I remind you that “I love you?” I already told you once.

2. I’ll do anything for sex; even commit to you for life.

3. I hate arguing with you. I’d much rather find a compromise.

4. I love long hair. Sorry, but I do.

5. When you speak softly, I can’t help but listen.

6. I need to be told “no” sometimes. Not a lot, but every now and again reminds me that you are expensive.

7. Please don’t ask me how you look unless you’re willing to trust my answer.

8. My eyes notice other women a lot more when you are upset with me.

9. When you’re happy with me I can’t help but want to please you.

10. If I don’t feel I can make you happy, it makes me feel less than a man.

11. I expect you to be ready when I pick you up.

12. Cigarettes make any woman look cheap and easy.

13. I'm scared if I let a woman inside my heart, she'll take advantage of me.

14. If you can’t stand up to me when I’m a brat, you’re too weak for me to open up to when I’m upset.

15. Sitting quietly next to me after you’ve made me a meal is your get-out-of-the-doghouse-free ticket. You’ll be surprised how quickly I can forgive.

16. You did something hurtful. If I never bring it up, I’m considering leaving you.

17. I don’t read minds. Remember, I’m not a girl.

18. You may know fashion, but I wish you’d dress to please me, not other women.

19. If I’m losing my hair, it’s not funny. Would you like me to joke about your weight?

20. When I talk to you about golf and you act bored, it would be nice for you to remember all the times I listened to you talk about what is important to you.

26. I need some type of signal or cue to walk across the room and approach you. What if you’re married!?

27. It makes me feel like you trust me when you ask for my advice.

28. It feels competitive when you insist on being in charge.

29. Being respected is more important to me that being loved.

30. I want every guy to envy me when we arrive as a couple. Please don’t let yourself go.

31. When I’m upset I am very tone sensitive. How you say it is more important that what you say..

32. I hate it when you minimize/ignore my compliments. It makes me what to stop giving them.

33. I’m more insecure than you think. Why do you think I need your respect so much?

34. I don’t always know how I feel. That’s why I don’t tell you.

35. I don’t need you to do things for me. What I crave is being able to please you.

36. If I do one thing and say something contradictory – Go with my actions, that will always tell you what’s in my heart.

37. I find myself wanting to please you when you simply smile at me without asking for something. (Like a favor).

38. I really don’t want to hear about any of your ex-boyfriends, regardless of the point.

39. If I don’t share what I’m thinking it’s because I don’t think you will listen without interrupting.

40. I don’t like to argue and I don’t like to guess what’s wrong. Just tell me so I can fix it.

41. I love it when you put your hair in a pony tail. Yes, it’s a Freudian thing.

42. Don’t ask me, “Are you going to wear that?” when I’m already dressed.

43. A gentleman should always be respected by his lady in public, even if she is disagreeing with him.

44. If you don’t believe you’re pretty, you won’t believe me when I tell you, no matter how many times I say it.

45. It isn’t how much your weigh; what's attractive is whether body is proportionate.

46. Sometimes I have weird and strange thoughts. I don’t take them seriously and I don’t want to share them with you (or anyone).

47. Sometimes you really don’t want to know what I’m thinking. See above.

48. If you cheat on me, it is nearly impossible for me to get over it.

49. I don’t remember everything about our relationship and that doesn’t mean I don’t love you.

50. I need some time to myself to calm down when I’m upset so that I don’t say something I will regret.

Rabu, September 30, 2009

Sah Sang Fans


Who would you consider as the most hardcore fan of a celebrity? Someone who has watched every single one of their idols performances? Someone who spends 12 hours a day on the forums praising their idol? Someone who runs a website dedicated to their favorite celebrity? That probably is as far as a foreign fan of a Korean idol could go. A few crazed Korean fans, however, decided to take it another step - and follow their idol. By follow, I don't mean check up on the news about them every day and memorize the shows they'll be on - by follow, I mean physically follow them around. They're known as"Sah Saeng Fans" (사생팬), where Sah Saeng if short form of Sah Saeng Hwal which means "private life." As the term suggests, these girls' hobby is to observe the stars' personal lives. Let's take a look at some examples.

Jane, a high school student from Seoul, decided to attend DBSK's Chang Won concert. Most fans from Seoul took a train down there, but Jane and her 3 friends decided to take a cab. It ended up costing them 550k Won ($460), which is double the price of a bullet train ticket for four people. However, Jane thinks it was money well spent. Her cab followed the van that DBSK was in, and surely enough, the van pulled into a rest stop. The ride to Chang Won takes about 4-5 hours, and even DBSK needs to eat and use the washroom. Jane's cab followed the van into the rest stop, which is an ideal place for Sah Saeng fan because there aren't many other fans trying to get DBSK's attention and the tired manager doesn't show much hostility. Jane was lucky enough to pass her gift onto DBSK herself and even got to eat right beside them. Definitely worth the money, isn't it?

Jessica, a university student, was sitting in her car, parked outside of SS501's house as usual. That is when she spotted a member coming outside to enjoy a day off. She pursued the member quickly, and arrived at a cafe in Chung Dam Dong, where that member visits frequently. She was the first fan on the scene, and after sitting near the member, she decided to fool other Sah Saeng fans who would soon arrive there and spoil this precious chance to enjoy her oppa in peace. Jessica sent text messages to some other Sah Saeng fans she knew, saying "I think he went to Shin Sah area." The fans usually share their information, and surely enough, they were fooled by this false alarm. After successfully being the only fan in the cafe, she quietly took pictures of her oppa. Exclusive story, definitely worth the betrayal.

High school student Joanna has a special friend - a cab driver. But he is not an ordinary cab driver; he is what fans call "Sah Taek", a cab that specializes in following celebrities around. He sent a text to Joanna saying "So-and-so just went into a cafe in Ap Gu Jung", and she called him right away to Shin Chon, where she lives. It would normally take a cab an hour to get there from Ap Gu Jung, but her cab arrived in half an hour and took her to where the cafe is. Joanna was able to see her favourite oppa, and on that day she spent 50k Won ($42) on cab fare - Sah Taeks usually charge 30k Won per hour, much higher than ordinary cabs, but it was worth the money to her. Sah Taeks are never wrong, and she was willing to do whatever was necessary to get a real life view of her idol.

Although I listed two examples of high school students above, most fans in high school don't even dare to be a Sah Saeng fan - usually Sah Saeng fans are in their 20s, as they have the much more free time, disposable income and less restriction from home. They can also drive, giving them the mobility which is crucial in pursuits. They camp out in front of the stars' houses, the hair salon they go to, the TV station, wherever the star frequents. Sure, it costs a lot of time and money, and ordinary people don't view them so kindly. But before calling them "crazy," "creepy stalkers," take a moment and think; wouldn't some of YOU be willing to do the same if you lived in Korea and was given the opportunity?

(source : allkpop)

***

Seriously.. this Korean fans... they need to get a life (or a boyfriend/wife).

Gw ga kek gitu kok. Beneran!