Kamis, Desember 31, 2009

IndoHogwarts Writing and Design Workshop



Bekerja sama dengan Penerbitan Sygma, Forum Indonesia Membaca dan Library@batavia

IndoHogwarts presents...
A Writing and Design Workshop : Do and Make it Fun!



What?

Workshop Writing and Design

Who?
Open for anyone!

When?
Minggu, 17 Januari 2010
Pukul 09.30 - 12.30 WIB

Where?
Musium Bank Mandiri
Jl. Stasiun Lapangan Stasiun No. 1 Jakarta Barat (seberang Stasiun dan terminal JakTrans Kota)



Pembicara antara lain :
1. Maaya Hiroshi (Penulis Novel Arquella)
2. Rani Iskandar (Penerbit Sygma)
3. Linda Liang (Dosen Universitas Binus / Admin IndoHogwarts)
4. Dessya Putri (Mahasiswi DKV Binus)

Selama Workshop peserta akan mendapatkan :
1. Snack
2. Sertifikat
3. CD berisi materi dari pembicara writing and design serta sebuah program Photoshop Portable)

Jumlah peserta dibatasi sebanyak 50 orang dikarenakan keterbatasan ruangan dan Wi-Fi pun tersedia bagi peserta yang ingin memakai internet menggunakan laptop pribadi. Bagi para peserta yang ingin langsung mempraktekkan Workshop penulisan dan desain dianjurkan untuk membawa laptop masing-masing, jika tidak mempunyai/membawa laptop selama workshop maka panitia kan menyediakan laptop yang dapat digunakan beberapa orang peserta sekaligus (tergantung jumlah peserta yang hadir).

HTM : Rp. 15.000,- (lima belas ribu rupiah)
Ditransfer ke :
Bank Mandiri : 1020004985575 a.n. Ardani Sri Handayani
Bank BCA : 5270671855 a.n. Presty Pramasiwi

Setelah pembayaran, peserta dapat menghubungi kontak dibawah ini untuk konfirmasi :

1. Iris (0818 0736 0373)
YM/email : shea.lilica@yahoo.com
facebook : misaki_crimson@yahoo.com

2. Thiwy (0856 9188 3610)
YM/email/facebook : thiwy_is_here@yahoo.com

Kegiatan Menulis dan Desain akan sangat berguna bagi siapa saja dimana saja, menulis esai, makalah, skripsi, novel, cerpen, FF, surat, laporan, dll. Sementara workshop desain akan sangat berguna untuk mereka yang ingin belajar menggunakan photoshop atau melatih kemampuan desain mereka dengan belajar hal-hal baru.

Bring your laptop, we got WI-FI!

Be There! :)



Ps : WE NEED YOUR HELP!
Go to this facebook page, dan klik "undang orang untuk datang" atau "invite people" lalu undang SEMUA teman facebookmu. Hehe XD


And YOU... Be THERE! XD

Selasa, Desember 29, 2009

Recha McFadden

She's a lady. A very beautiful lady. I created her. She so elegant and a very 'nice' serpent lady. I totally love her. She's like the first chara I ever made. I never wrote anything before and she was my first. She stays when everyone else dissapears. She stand tall when everyone get deleted. I love her so much.

My only problem is... I don't have a plot or a future plan for her (or any of my other original characters, in this case). So I just go with the flow, if anyone wants to play with her, I let them. I said yes. I never say no.

Untill she have this image on her : a bitch, a slut. I totally hate that.

I love her soooo much but what's wrong with these people? Why do they take her so 'easy'? Its not right! Its like I'm being hurt as well! I don't know if this is what u called 'blending' but it really hurt me to see my baby becoming a bitch like that. :(

Its a motherly feeling probably.

Recha, if ur a human....

Please don't kill me.

Minggu, Desember 27, 2009

If you find...

.... What ur looking for, would u be happy eventually?


I have a friend. He's a man, travelling around Java Island, trying to look for something. Something that he had but now its long gone. What is it? I don't know and I'm not sure if I want to know without loosing my temper. But whatever he's trying to find, I wish him good luck and I'm praying to God that he won't die before finally found what he's been looking for.

There are some people like that, actually leaving just to try and find what they had lost, some, they could only cry, weap, cursing cos of what they lost. Me? I don't even know if I have something to be lost. :)

My dear, u may not know me, and I may not know u that well. But our life has crossed and I think of u as a dear friend so I dare myself to ask this question : "If u finally found what ur looking for, will u finally be happy?"

Hope u won't die before u found what ur looking. :)

Sabtu, Desember 26, 2009

Sebuah pesan.

Kepada Saudara Nyuss, yang nama aslinya tidak saya ketahui tapi saya tahu dengan pasti bahwa anda masih berkeliaran di dunia networld, ol YM dengan identitas baru, mungkin masih bermain RP dengan chara baru yang tak dikenal, tapi yang jelas masih berhubungan dengan keluarga neraka generasi pertama (dari mana saya tahu? Silahkan mampir ke blog Sapu).

Kepada Saudara Nyuss, dengan sejujurnya saya berharap dengan sungguh-sungguh bahwa anda menganggap saya sebagai teman anda, tapi ternyata anda tidak menganggap saya demikian walaupun saya ingin sekali menjadi teman anda. Meskipun kita jarang chat dan setiap chat saya hanya menyusahkan anda saja dengan pertanyaan teknis yang sebenarnya bisa dengan mudah terpecahkan dengan mencari di google (maafkan saya yang menganggap anda sebagai google manusia), tapi saya sejujurnya sangat menikmati pembicaraan kita tentang hal-hal umum terutama tentang hobi kita yang kurang lebih sama yaitu menonton film dan tv series.

Sejujurnya saya sering bertanya-tanya apakah Saudara Nyuss yang tidak saya ketahui namanya ini masih sering mengunjungi blog saya yang isinya nyampah semua ini dan membacanya. Sejujurnya saya tersenyum ketika dia menagih postingan blog saya karena bosan di kantor karena saya merasa dia menghargai isi pemikiran saya yang kelewat sederhana ini.

Dan sejujurnya saya katakan bahwa saya iri kepada Sapu dan siapapun yang mempunyai alamat YM anda yang baru dan bisa bercengkrama dengan anda kapan pun mereka mau.

Saya. Iri.

Sekian dan terima kasih.

Kamis, Desember 24, 2009

What do you do when...

Ur bored, u wanna read some good books but u don't have any money to buy any? (Books, especially the good ones, is quite expensive)

Well, you go to www.indohogwarts.com, log in if ur already registered, go to the ff section and read anything and everything that Miss Praditta wrote.

Fucking awesome, I don't mind having some personal battle with mosquitoes in my house.

The mosquitoes are vicious!

Rabu, Desember 23, 2009

Is it so wrong to expect u to act nice to me?
Does some people thinks that 'nice' is the same as 'fake'?
Why am I expecting the impossible?
I should've just give up a long time a go.
A very dangerous Pandora's Box.
Someone reminded me to never open the box.
You should've reminded me earlier.

Senin, Desember 21, 2009

Once upon a time

Di sebuah kantor pemda di Kabupaten X, terdapatlah seorang ibu Kasubbid bahenol yang terkenal bangor dan berpakaian ketat, marilah kita panggil dia dengan sebutan ibu kasubbid X, dan seorang Kabid yang juga terkenal bangor, sebutlah Kabid X. Perlu diketahui bahwa posisi Kabid adalah membawahi Kasubbid.

Pada saat waktu menunjukkan pukul 15.40 WIB, para ibu-ibu berkumpul di mobil bapak sekretaris kantor pemda itu berhubung mereka bermaksud untuk menebeng di mobil bapak sekretaris karena rumah mereka searah semua. Ibu X agak terlambat sampai-sampai harus diklakson oleh supir bapak sekretaris. Ternyata ibu kasubbid X sedang meminta sisa snack rapat tadi siang kepada bapak Kabid X. Karena sisa banyak, dia mengambil sedus, untuk dibagikan seisi mobil yang akan menumpang di mobil bapak sekretaris.

Pada saat si ibu kasubbid X ini menaiki mobil, posisinya agak sulit karena si ibu X ini harus menaruh dusnya dulu di mobil baru ikut naik. Kabid X ini kemudian mencolek bagian vital (diantara dua kaki) si ibu kasubbid X ini! Salah seorang ibu-ibu di kantor pemda X itu menyaksikan kejadian itu dengan mata melotot dan tangan terkepal. Ia marah-marah kepada kabid X itu tapi dia sendiri tidak bisa berbuat apa-apa karena ibu kasubbid X itu tidak mengatakan apa-apa. Saya yang memperhatikan dari dalam mobil hanya bisa berkata "astaghfirullah" dan terdiam. Ikut memaki dalam hati sementara memandang sinis si ibu kasubbid X yanh ketika mobil sudah berjalan pergi hanya tertawa dan mengatakan bahwa 'untungnya' dia sedang menstruasi maka si kabid X ini tidak menyentuh organ pribadinya dia.

Bisa anda bayangkan perasaan saya mendengar suara tawa si ibu X sepanjang perjalanan?

Sepanjang jalan saya berkhayal, bagaimana kalau itu terjadi pada saya, ketika saya membayangkan berbagai reaksi yang (seharusnya) saya lakukan, saya teringat pada reaksi saya ketika berbagai pelecehan terjadi pada saya. Apa yang saya lakukan saat itu?


Its just another day at work.

Sabtu, Desember 19, 2009

3 in 1

Ini bukan cerita mengenai jockey 3 in 1 di Jakarta, melainkan tentang kebodohan gw menghilangkan 3 barang dalam 1 hari.
1. Digicam kantor. Hilang pada saat memfoto acara penutupan event pelatihan Kepala Desa yang baru diangkat beserta istri dan Sekretaris Desa yang baru aja diangkat PNS dimana gw adalah panitia event dan berusaha mengumpulkan uang untuk pergi ke Bandung. Gw taro di atas meja setelah selesai acara penutupan dan gw sibuk ngurusin pembagian uang transport untuk peserta istri kepala desa dan... Whush! Ilang! Gw lupa klo gw harusnya pegang kamera karna biasanya emang itu bukan tugas gw pegang kamera, biasanya gw bagian apapun yang berhubungan ama komputer dan ketika gw coba oper kamera ke yang biasa megang, dia malah nolak (mungkin males) dan kesimpulannya : hilang.
2. Flashdisk 1 GB gw. Pada saat otw pulang setelah insiden tidak menyenangkan itu, gw dapet sms dari Barley, wartawan dari JakartaGlobe yang ingin mewawancarai IndoHogwarts. Gw yang lagi numpang mobil orang kantor langsung turun (karena emang udah mesti turun) cari warnet terdekat dan mulai sibuk ngurusin interviewnya. (Btw, Lian yang jadinya ngurus interviewnya karena pas gw udah jelasin gimana IH berdiri, ni orang masih mau penjelasan lebih detail, lah, gw bukan pendiri IH mau lebih detail gimana cara?) Trus gw keingetan sama niat gw waktu hari-hari berbengong ria jadi panitia klo gw mau cari model blazer ama maxi dress buat jahit ntar di tukang jahit deket rumah. Pas lagi di warnet karena kebetulan gw lama banget di warnet nungguin Lian ngejawabin pertanyaan yang dikiriimin ke gw via email yang kemudian gw forward emailnya ke dia (and later I found out that she was on her way to Bandung, and I was like wtf?! Katanya ke TMII ambil berkas kuliah?!). Story goes, ada acara pawai yang ngelewatin jalanan berhubung tahun baru Islam dan gw jadi terdistract, apalagi gw juga membuang waktu dengan nonton video sambil tersibukkan oleh bawaan gw yang naujubile dah kek orang pindahan, long story short, gw baru inget pas lagi di mobil mau pulang (btw, itu warnet ada di kota, jarak pp kesana dari rumah gw itu 1 jam lebih dan dah malem pula pas gw inget) flashdisk gw masih nempel di komputer warnet itu. Berhubung itu flashdisk isinya ga ada yang penting, sizenya kecil, bukan punya bos gw yang isinya tesis dia dan bisa gawat klo ilang, gw di mobil masih bisa santai-santai aja.
3. Mukena dan headset bb gw. Mukena ketinggalan dan headset bb ketinggalan adalah murni kecerobohan gw. Padahal waktu gw lagi rapi2 gw dah ngecek isi tas tapi entah gimana masih aja ketinggalan. Bodoh kan? Untungnya orang hotel itu baik-baik semua, minimal klo misalnya kantong merah isi headset itu kebuang karna ga pada sadar apa isinya, paling ga mukena gw pasti disimpenin. Oh, well, untuk headset gw emang ga terlalu berharap. Ketemu syukur, ga juga gpp. Karena bb gw ngehang mulu klo dengerin lagu via headset and I'm not planning to ever sell any of my cell (I collected cellphone) so its really no biggy.

The point is :
I cannot believe my stupidness to be able to lost three item all in one day. And its a fine damn one!

I have to be more responsible to other people's stuff! (Punya orang.wajib untuk dapet perhatian lebih, punya diri ndiri mah bodo amat).

Like what I said to Uchan : asal bukan kepala gw yang ilang, yang lainnya masih bisa dibeli.

Rabu, Desember 16, 2009

Are you cool enough?

Definition of 'cool' : the opposite of warm; not so hot and not so cold; what inside the fridge; etc.

Well, you feel cool in the morning, hot in the day, and then cool again in the afternoon. But that's not what I'm going to talk about. No, no, no....

For some people at school, being cool means that you have to have an award for a couple of achievement; being the popular kid; wears lots of make up; being different and emo; active at sport; always smiling and cheerful; smart and the top of the class; the class joker; queen bee; dropdead gorgeous, totally rich; etc.

For some people in the crowd, cool means to stand out or probably to keep low, to wear a spesific clothing that defines ur community, to be a fashionista, to wear label clothing, to be modest and simple, to wears lots of colors, to be bulky, to be skinny, to have muscles, to have that preppy look, to be beautiful, etc.

For some people at work, cool means to become the boss, the easy going person, to be the gossiper, to have a second job, to be making loads of money, to have a car, to do the job that you love, etc.

For some people at the club, cool means, the DJ, the cool dancer, sexy clothing, label clothing, drinking and smoking, or not to drink yet smoke, to have an ons with some random drunk, to dance on top of the bar desk, hanging out with a lot of people, know 90% of the people who visit the club, mastercard, platinum membership, dropdead gorgeous, etc.

To be cool online : have an active account on every social networking online, to have as much online friends as possible till your account get suspended, to have a chat list full of friends from different online community, to always be online even if ur driving, have more followers than people you follow on twitter, have a fansite dedicated for you, to tweet a lot, to tweet less, to always update your facebook status, actually owning a facebook, updated blog, having more blog than one, etc.

Some people think its cool, some people think its just lame, I prefer to think that I'm cool. B-)

Selasa, Desember 15, 2009

Selfish

Definisi selfish atau dalam bahasa Indonesianya : egois. Tiap orang punya pendapatnya masing-masing tentang definisi egois ini dan meskipun di wikipedia ada arti dan definisi juga di KBBI tapi gw masukin opini gw aja untuk definisinya (berhubung gw di hape jadi ga bisa copas dari KBBI dan wiki).

Egois adalah mementingkan diri sendiri. Sifat karakteristik manusia yang katanya lebih mementingkan diri sendiri dan ga peduli tentang perasaan atau kondisi orang lain. Kata orang karakteristik ini lebih sering dimiliki oleh anak kecil maka dari itu kalau ada orang yang mempunyai kecenderungan untuk egois sering disebut kekanakkan.

Kenapa gw membahas tentang karakteristik ini? Karena seorang teman mengatakan bahwa gw seperti itu. Terus terang aja gw belum pernah dibilang kek gitu karena mungkin no one would bother to say that, tapi karena kebetulan kami berdua pernah bermasalah dia bilang masalah gw adalah gw tipe yang repot sama perasaan ndiri tapi ga peduli sama perasaan orang lain. Klo dalam bahasa umum dan dalam pengertian gw yang dangkal mungkin bisa dibilang gw ini egois ya? Lol!

Oh, yea gw agak shock karena dikatakan bahwa gw mempunyai sifat yang dimiliki oleh each and every person on this earth. Hey, I aint no saint. :) dan bisa saya pastikan siapapun yang kenal ama gw pasti bisa meyakinkan anda bahwa I aint no saint! Lol.

Tentu saja gw egois. Gw mengakui sifat gw ini. Menurut lo gw bakalan cari seribu alasan untuk menyangkal? Semua orang yang kenal gw tahu kalau gw orang yang ga pernah menyangkal tentang sifat jelek gw. Dan kejelekan gw yang lain adalah : I'm proud of my bad characters. Aneh ya? Keknya cuma gw doank yang bangga sama semua kejelekan yang gw miliki. Termasuk soal yang satu ini.

Gw adalah orang yang hanya mementingkan diri sendiri dan hanya tertawa pada kesulitan orang lain (terutama yang ga gw kenal) dan agak ga peduli dengan perasaan tu orang. Hahah I can see ur all nodding ur head. I am this kind of person dan buat gw its okay. So far gw belum pernah ngerasa harus berubah.

Gw ga bakalan pernah bisa merasakan perasaan orang lain karena yang paling tahu perasaan orang itu hanyalah dia sendiri. Disaat gw sedang ceria ketawa-ketawa dan orang lain curhat ke gw dengan sebegitu sedihnya ampe nangis-nangis I won't be able to feel it would I? I wouldn't understand ur feeling. Even if I am as upset as the other person, we still wouldn't feel the same cos we are different people with different ways of handling things. Boleh dibilang empati gw kurang menjurus ke minus tapi apakah itu salah? Menurut sebagian orang mungkin itu salah untuk tidak memiliki empati tapi menurut gw itu praktis.

Dari pada gw menghabiskan waktu untuk meratapi sebuah masalah yang sebenernya bukan masalah gw melainkan masalah orang lain? Mending juga gw musingin masalah gw ndiri.

Praktis kan?

I am not heartless. I'm just practical.

Senin, Desember 14, 2009

Do you have any?

Dreams, I mean.

Sesuatu yang disebut mimpi, cita-cita, keinginan, pandangan hidup jauh ke depan, dst. Its called dreams. Just watch a random pop culture Japan Drama and you'll see what I mean. I don't particularly like that kind of drama. At first it was fun, a new kind of drama for me other than mandarin drama and sinetron. But I find it boring after a while. Its ridiculously boring.

My friend (via ym chat) told me that I have no dreams. And she's right, of course. I have no problem having no dreams while some people think that I have no life without a dream. Does living your life just-like-that day by day be consider as zombie?

I know what I want, I want a computer set, a second battery for my bb, a new house at Bogor cos our house contract is soon to end, to move to another district while this district is divided (don't really know the English for Kabupaten), etc. And the list still go on. But does this all be consider as a dream? You tell me.

Is it cos I'm stuck that I have no dreams? I already have a job and I can afford anything I want as long as I save some money and of course the next thing to do in the normal human norm is to get married, have babies, have grandkids, retired and die. Its not something you can call a dream, right? Its just something you have to do in order to fulfil society's demand. Your parents demand, your co-workers demand, etc.

So how exactly do you have something called dream? I wonder.

If you know, would you please kindly tell me?

Via twitter would be great. *ditabok*

Senin, Desember 07, 2009

Words is not enough

Its never enough.

Words should be followed by action.
Action should be followed by movement.
Then change would come eventually.

Do you realize what you're doing? Just talking and saying those words without actually doing something. You know it would get you nowhere, but you keep doing it anyway, just to relieve your stress. You keep making promises, you keep making rules for your kids, don't do this, don't do that, but just before the kids eyes, you are the one who keeps violating your own rules!

You keep making promises, I'm going to diet, I wanna be thin, I will work hard at my office, I wanna raise, I wanna be a little chubbier cos I'm too thin, I'll find a decent job, cos I wanna be independent, I'm going overseas to study, I'm going to find myself an eligible bachelor, I'm going to go make a change for a clean government, I'm going to do this, I'm going to do that.

Yes, you said all that, but what do you do to make your wish come true?

Hey, we don't live in Cinderella land where some prince charming would come and save the day. No! In this real world, prince charming would come and create a new problem for us, not to solve our problems.

Just words in not enough. Its never enough.

You wanna get a job? Go find yourself some skills, try apply for jobs everywhere, don't be discourage because of entry level.
You wanna get skinny? Go search google to find a recommended healthy lifestyle, go shopping for veggies and fruit, enjoy your time with your friends/family and take a walk with them for your exercise.
You get chubbier? Sleep more, drink milk, get a new job.
You wanna have your ideal man? Get yourself socialized, find new people in different fields by joining a community with your share interest, get a course of your interest and you'll find new people and more option and choice.
You want your kids to obey the rule? Set an example and don't break the rules who you yourself made. If your kids break the rule, you'll yell at them like there's no tomorrow, but if you break the rule, you act like its just nothing. Do you know how annoying it is for the kids?!
You want to change the government to be a clean one? Don't just nagging about the stupid and corrupt government from the comfort of your own home and step outside and be an active watcher to the government.

There's so many things you can do to make it right. There's so many things you can do to make your wish come true.
But do you actually do it?

Words, my dear, is just not enough.Its never enough.

Jumat, Desember 04, 2009

Enough is enough

I got really tired last night, I decided to let go.

I'm a nice person, I really do. Just ask anyone around me and they'll say the same thing. I have to tell you that this is not narcisme nor self proclaiming but just to let you people know that I'm a nice person. Its hard for me to say 'no' even though I've been saying that all the time, its really difficult for me to witness bullying in progress, its really not appropriate for me to debate on useless things but in the end what we're debating have nothing to do with the issue. Its really annoying for me to see how these people doesn't consider me as a friend who needed respect for what I like and don't like.

So instead of an open war, I decided to just turn my back away and look the other way. I gave up.

Anyway, follow my twitter : www.twitter.com/rerechan =]

Kamis, Desember 03, 2009

Have you ever feels..

...Like you only want what is not there in front of your eyes? I mean, just this morning, my dad making me a delicious fried banana and I didn't eat it. Not that I don't want it, I mean I can smell the sweet scent of the mouth watering fried banana, but I didn't feel like eating. I know my dad would be disappointed every time I don't eat his cooking, I know I would if the person that I personally cook for don't eat my cooking.

Its just that... I don't want it. I don't feel like eating it. I feel like eating something that isn't there like bread or cereal not that warm, delicious, mouth watering fried banana! And it happens all the time! I always want something that isn't there! Usually when I skip delicious snacks in my house, I come looking for it when they're gone and finish. And again, this happens all the time!

I'm a little terrified if this thing would go on in my life in a different kind of subject. No longer food, but... Future spouse, perhaps? What if... I ignore this wonderful person in front of me, wanting for something more and isn't there, looking for some weakness and then come back and looking at him with a different perspective... Just right when he's already gone!

God, I feel so shitnetron...

Selasa, Desember 01, 2009

Random stuff (meaning get out if ur not interested.re)

Well hello there. Eid has come to an end (thank God, I can't munch another meat for another week!) And my blogger friends seems to be quite busy with their holiday (or is it exams) so even they didn't update their blog (blablabla excuses, excuses, excuses) but being randomly me, I'll update my blog now with unimportant updates.. =]

Ok, so I'm going 26 in 3 month and the questions of : when are u getting married? Soon will be a big hit. But what can I say? These people just don't know how to have fun. The hell with marriage, right now I have more important things to think about like, paying for my bb, paying for the plane ticket to Jogja, paying for gathnas and blazer, getting sponsors for my event, getting new shoes, handbag, and set of computers.

Damn why does it all involves money?! Gini nih yang udah gawe, pikirannya duit ke duit lagi.. Enaknya yang masih sekolah/kuliah cuma mikirin pe er ama ulangan.. (Dan dikejauhan terdengar: enaknya yang udah kerja ga usah mikirin peer ama ulangan, tinggal kerja trus dapet duit).

Haaaa... Manusia kapan ada puasnya sih?

Imo, justru struggling untuk mendapatkan apa yang kita mau itulah saat dimana kita paling merasa 'hidup'. Coba bayangin deh, seandainya kita bisa dapetin semua yang kita mau pada saat kita baru membayangkannya.. Tinggal tunggu mati aja itu mah, bosen amat idup kek gitu.

Just imagine.. A life full of emotion.. Or an emotionless life..

What do u prefer?

Random stuff (meaning get out if ur not interested.re)